Ofiteri SRI condamnati dupa ce au omorat in bataie un botosanean!

Ofiteri SRI condamnati dupa ce au omorat in bataie un botosanean!
Tribunal Militar Teritorial Bucuresti a pronuntat ieri sentinta intr-unul dintre cele mai complexe cazuri din ultimii ani, respectiv crima de la SRI Timis, in care trei caporali si un locotenent-colonel au fost trimisi in judecata pentru uciderea in bataie a unui om al strazii, originar din Botosani.

In ciuda pledoariei avocatilor apararii, care au incercat sa puna moartea victimei pe seama unor afectiuni cronice la organele interne, afectiuni dovedite cu acte medicale, magistratii militari au hotarat ca sunt in fata unor infractiuni de lovituri cauzatoare de moarte si, in consecinta i-au condamnat pe caporalii in rezerva Dejan Giurgev, Lucian Gurlui si Ion Ghita Bogdan la cate 3 ani de inchisoare, in timp ce lt. col. in rezerva Camelia Toman, acuzata de instigare la infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte, a primit nu mai putin de 6 ani de inchisoare, scrie opiniatimisoare.ro.

Barbatul ucis de agentii SRI era din Botosani!

Barbatul ucis in bataie de angajatii SRI, in urma cu trei ani, era din Botosani. Vasile Nechilciuc a plecat din Botosani la Timisoara sa-si caute de lucru. Si-a gasit insa moartea. Centrul de fier vechi unde a fost prins era, de fapt, o casa conspirativa a SRI, ascunsa pe un domeniu aparent parasit, dar pazit din umbra. O capcana a mortii in care a cazut si Vasile Nechilciuc, impreuna cu doi prieteni.

Cautau fier vechi si nu stiau ca au nimerit chiar in sediul SRI. Au fost surprinsi de trei caporali, care i-au incoltit si i-au luat la bataie. Totul, sub privirile si din ordinul unei femei: locotenent-colonel Toman Camelia Maria, mama a doi copii.

Zona in care se afla sediul SRI este una parasita. Nimeni n-a auzit scandalul din curte. Si nimeni n-a putut sa-l salveze pe barbat din mainile angajatilor SRI. Pentru cateva kilograme de fier vechi, barbatul a fost torturat ore intregi.

Barbatul in agonie a fost abandonat chiar, in strada, la poarta SRI. Prietenii lui l-au luat pe sus si l-au dus cu un carucior pana acasa. Acolo, barbatul a murit. Iar cazul a fost tinut sub tacere un an intreg. Cei doi supravietuitori, martori cheie in proces, au disparut din oras. Iar fiul barbatului mort a fost anuntat sec, fara prea multe explicatii, ca tatal lui a murit. Abia apoi a aflat ca angajatii SRI l-au omorat in bataie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
68

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
97

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
90

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...