Anchetă penală declanșată la sesizarea unui profesor botoșănean!

Anchetă penală declanșată la sesizarea unui profesor botoșănean!


ziartarguneamt.ro

Parchetul Tîrgu Neamţ cercetează un director de colegiu de stat şi un preşedinte al unei şcoli particulare după ce a fost sesizat că în Colegiul "Ion Creangă" se țin cursuri neautorizate de Ministerul Educaţiei.

De mai bine de trei ani, o şcoală particulară funcţionează, fără autorizaţie, în Colegiul Tehnic "Ion Creangă", din Tîrgu Neamţ.
Cu toate acestea, unitatea de învăţământ - Şcoala Postliceală Sanitară "Moldova" Roman - a eliberat 55 de diplome de absolvire cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ şi antetul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), scrie Evz.ro. Şcoala a fost acreditată să ţină cursuri numai în oraşul Roman.

Din anul 2010, însă, s-a extins cu "puncte de lucru" în oraşele Tîrgu Neamţ, Bârlad şi Tecuci.

Totul a ieşit la iveală după ce un profesor din Botoşani, Constantin Doru Băetu, şi-a deschis, cu acte în regulă, Şcoala Postliceală Sanitară "Laureatus", în Târgu Neamţ.

Pe site-ul MEN nu figura nicio şcoală cu profil sanitar în acel oraş.

Când a aflat că şcoala din Roman ţine cursuri la Tîrgu Neamţ, a făcut o plângere la Parchetul Tîrgu Neamţ împotriva directorului Colegiului "Ion Creangă", Gheorghe Apetrei, şi a preşedintelui şcolii particulare, Petru Popovici.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Citește mai mult pe Evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
18

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
173

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
443

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...