Afaceristă abonată la condamnări!

Afaceristă abonată la condamnări!
Reprezentanta legală a unei societăţi din Botoşani a fost condamnată, miercuri, la şase luni de închisoare cu suspendare de magistraţii Tribunalului Botoşani după ce a fost judecată pentru evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, Rodica Carpus, in calitate de imputernicit al societatii R&A TOPAZ IMPEX SRL BOTOSANI, în perioada 2005-2010, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a unor operaţiuni comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă totală de peste 59.000 lei.

În acelaşi dosar a fost cercetat şi Adrian Cărpuş, asociat unic şi administrator al societăţii R&A TOPAZ IMPEX SRL BOTOŞANI, care a fost achitat de instanţă.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

"Obligă pe inculpata Cărpuş C.R. în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C R&A Topaz Impex SRL Botoşani să plătească părţii civile Agenţia Naţională de Administrare Fiscală suma de 3.739 lei, la care se adaugă accesoriile calculate potrivit Codului de procedură fiscală. Respinge restul pretenţiilor civile formulate în cauză. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 83 şi 84 Cod penal privind cazurile de revocare a suspendării condiţionate a executării pedepsei", se arată pe site-ul Tribunalului Botoşani.

În urmă cu câteva zile, Rodica Cărpuş a mai fost condamnată într-un dosar la doi ani de închisoare, fiind judecată tot pentru evaziune fiscală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
212

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
99

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
111

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...