Rachiuri si vinuri de plante

Rachiuri si vinuri de plante
Leacuri de sanatate extrem de pretioase, care vindeca tot felul de afectiuni. Cu conditia sa le folositi corect!

Gutui in rachiu de fructe

-Gutui
-Rachiu de fructe

Taiati marunt gutuile (dupa ce ati indepartat partea lemnoasa) si puneti bucatelele intr-o sticla alba, transparenta, cu gatul larg, cat sa o umpleti de o treime.
Turnati apoi alcoolul, tineti sticla 8 saptamani intr-un loc cald, insorit, si scuturati-o din cand in cand.
Pentru sanatate: combate problemele stomacale (cand aveti o senzatie ciudata in stomac).

  Vin de hrean

* 1 radacina de hrean
* 1 l de vin alb
Taiati o radacina de hrean in felii groase de 2,5 cm. Puneti 10 asemenea felii intr-un litru de vin alb si lasati-le sa se patrunda bine, circa 10 ore.
Daca aveti pietre la rinichi, beti - de doua ori pe zi - cate-un paharel. Ar fi bine sa incepeti cand luna este in descrestere si sa continuati tratamentul vreme de 3 saptamani, fara intrerupere.
Pentru sanatate: ajuta la eliminarea calculilor renali.
Atentie: In cazul calculilor prea mari, desprinderea ar putea produce o colica renala, de aceea este bine sa consultati un medic.  

Vin rosu cu salvie  

* 1 pumn de frunze proaspete de salvie
* 1 l de vin rosu
Spalati frunzele de salvie, taiati-le marunt si puneti-le intr-o oala, impreuna cu vinul rosu. Lasati-le sa dea in clocot si apoi sa fiarba, nu mai mult de un minut. Luati oala de pe foc, lasati vinul sa se odihneasca 24 de ore si strecurati-l. Se bea cate un paharel de vin, de doua ori pe zi.
Pentru sanatate: in probleme stomacale, impotriva arsurilor la stomac.  

Rachiu de coada-soricelului

* Coada-soricelului proaspata
* Rachiu de fructe sau rachiu alb, limpede
Umpleti o sticla alba, transparenta, cu gatul larg, cam de o treime, cu coada-soricelului, turnati deasupra alcoolul si tineti sticla circa 6 saptamani intr-un loc cald, insorit. Scuturati sticla din cand in cand.
Pentru sanatate: in caz de afectiuni stomacale si intestinale (se bea cate un paharel pe zi).

Rachiu de ienupar pentru stomac

* Doua crengi de ienupar, cu boabe multe
* Un pumn de boabe de ienupar
* Rachiu alb sau rachiu de fructe
Luati o sticla alba, transparenta, cu gatul larg, si varati in ea crengile intregi cu bobitele pe ele, rasucindu-le ca o spirala. Adaugati si restul boabelor si turnati deasupra rachiu bun de fructe sau rachiu alb, limpede. Tineti sticla intr-un loc cald si insorit, vreme de 6 saptamani, timp in care rachiul devine maroniu.
Daca aveti probleme cu stomacul sau cu intestinul, puteti bea o jumatate de paharel de rachiu de ienupar seara, inainte de culcare. Doua paharele in timpul zilei curata sangele si sunt diuretice.
Pentru sanatate: bun pentru intestin si stomac, are efect diuretic, curata sangele. In caz de reumatism si de dureri articulare, se freaca zonele dureroase cu tinctura.
Atentie: In caz de probleme renale si pe timpul sarcinii este interzis a se folosi sau a se inghiti boabe de ienupar sau alimente si leacuri preparate din acestea.

Rachiu de paducel pentru inima

* Frunze si flori de paducel
* Rachiu limpede de fructe
Se umple cam o treime dintr-o sticla alba, transparenta, cu gatul larg, cu frunze si flori proaspete de paducel. Se toarna peste ele rachiul de fructe si se tine sticla vreme de 6 saptamani intr-un loc cald si insorit.
Odata cu inaintarea in varsta ar trebui sa beti in fiecare dimineata, dupa micul dejun, 25 de picaturi din acest rachiu, impreuna cu putina apa. Dar si in cazul problemelor cardiace trebuie neaparat sa consultati medicul.
Pentru sanatate: bun pentru inima.

Bautura cu ceapa

* 2 cepe rosii
* 2 linguri de miere naturala
* rachiu de fructe (38-43gr.)
Se curata cepele, se dau pe razatoare si se pun - impreuna cu mierea - intr-o sticla alba, transparenta, cu gatul larg. Se umple sticla cam de 3/4 cu rachiul de fructe, se agita bine, ca sa se amestece ingredientele, si se tine 24 de ore intr-un loc cald si insorit, scuturand-o din timp in timp.
In perioada racelilor si gripelor, se bea zilnic cate un paharel de rachiu, dar se pot lua si numai una sau doua linguri, de preferinta inainte de a pleca de-acasa.
Pentru sanatate: previne raceala si infectiile gripale, este bun pentru stomac si intestin. 

 

SURSA: Formula AS

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
139

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
86

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
173

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...