Cum depozitati alimentele in frigider, respectand regulile de igiena
Stiri BotosaniLuni, 25 Iunie 2012Actualitate12 vizualizăriDeci este important sa stim sa aranjam produsele alimentare la o temperatura buna, fiecare avand locul sau, caci diferitele parti ale frigiderului nu le mentin la acelasi grad.
E-sante va propune sfaturi, ca sa evitati greseli si riscul unor intoxicatii alimentare.
Fiecare aliment, la o temperature buna
Mai intai, iata cum sunt repartizate compartimentele intr-un frigider: de sus in jos: congelator (intre -12 si 2 grade Celsius); compartimentul de sus (de la 0, la 2 grade C); cel de la mijloc (de la 3 la 5 grade Celsius); partea de jos si sertarul (de la 5, la 8 grade Celsius); usa (de la 7, la 8 grade C).
De retinut ca, dupa forma si marca, pot exista diferente. E bine sa consultati ghidul aparatului vostru.
Fiecare aliment isi are locul sau:
Congelator: produse ce necesita congelare, inghetate, sorbeturi.
Compartimentul de sus
Carne, peste, mezeluri, mancaruri gatite, produse lactate (iaurt, branza proaspata, deserturi pe baza de lactate, crema proaspata, conserve desfacute).
Compartimentul de la mijloc
Legume, zarzavaturi, fructe preparate, produse de patiserie, sos de casa.
Partea de jos si sertarul
Branzeturi, unt, lapte, legume, fructe proaspete.
Usa
Oua, sosuri industriale, bauturi.
Repere privind durata conservarii
Mezeluri: sase zile, lapte pasteurizat: doua zile, unt pasteurizat: 25-30 zile, oua: 21 zile, fructe, legume preparate: doua zile, legume crude: doua zile, fructe proaspete: cinci zile, produse de patiserie: doua zile.
E bine de stiut. Inainte de a aranja produsele, indepartati ambalajele groase din carton sau plasticul, inutile (ele pot transporta germeni si modifica temperatura): carton de oua, cutia de iaurt.
Elemente de baza privind protectia alimentelor
Nu amestecati genurile si nu puneti in contact produsele gatite cu cele crude. Ambalati-le separat in materiale speciale sau introduceti-le intr-un recipient inchis ermetic. Curatati cu regularitate frigiderul, folosind apa cu lamaie, in care s-a adaugat otet alb.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”
43
Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...
Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!
94
S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...
Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului
46
Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.30 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici