Profesori din Franta, in vizita la Botosani

Profesori din Franta, in vizita la Botosani
Mai mult profesori din Franta se afla zilele acestea in vizita la Botosani. In perioada 27 februarie-10 martie, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani deruleaza, in colaborare cu Academie de Nancy-Metz din Franta, proiectul Leonardo da Vinci, Mobilitati.

In aceasta perioada vor fi efectuate vizite in unitatile scolare, intalniri cu cadre didactice, elevi, parinti, asistente la ore si vor avea loc discutii legate de tematica proiectului, precum si alte activitati specifice.

Se vor prezenta sistemele educationale din Romania si Franta, specificul inspectiei scolare, specificul sistemului din judetul Botosani, studiul programelor scolare, Plasamentul are ca obiectiv si colaborarea dintre autoritatile locale si regionale privind misiunea in cadrul educatiei.

De la Academie de Nancy-Metz din Franta vor participa opt inspectori scolari, care au ca discipline de specialitate stiinte si tehnici industriale in invatamantul tehnic, limba germana, matematica si stiinte in invatamantul tehnic, educatie fizica si sport, proiecte europene si internationale.

La final, pe langa atestatul de participare, inspectorii scolari din Franta vor primi documentul de mobilitate Europass.

Acest proiect a fost propus in urma derularii Proiectului Leonardo da Vinci, intitulat "Inspectia scolara in Europa-unitate si diversitate pentru un invatamant de calitate", care s-a derulat in perioada 8-21 martie 2010, la Academie de Nancy-Metz, cu participarea a zece inspectori scolari de la ISJ Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
2

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
11

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...