Sanctiuni dure pentru elevii chiulangii!

Sanctiuni dure pentru elevii chiulangii!
Inspectoratul Scolar Judetean a cerut directorilor unitatilor scolare sa ia masuri drastice in cazul elevilor care inregistreza absente nemotivat.

Daniel Botezatu, inspector general adjunct in cadrul ISJ, a declarat in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural ca la Botosani situatia in ceea ce priveste numarul absentelor nu este una ingrijoratoare, insa pentru a preintampina ca pe viitor un astfel de fenomen sa ia amploare, trebuie luate masuri radicale.

“Numarul cel mai mare de absente este inregistrat in randul elevilor de liceu, pe masura ce inaintam pe finalul anilor de liceu, numarul absentelor creste desi, paradoxal, ar trebui sa descreasca pentru ca un elev de clasa a XI-a si a XII-a ar trebui sa aiba cu totul alte preocupari, cu privire la cariera sa, decat de a fugi de la ore, preferand alte refugii. La nivelul lunii octombrie, numarul maxim de absente, pe licean, a fost de 3,2 absente pe luna. Cifra nu este ingrijoratoare. Asta nu inseamna ca nu ne putem astepta in perioada urmatoare ca numarul de absnte sa creasca. La nivelul unitatilor de invatamant am cerut sa aplice regulamentul asa cum nu a mai fost aplicat pana acum, cu atentionarea parintilor, cu exmatriculari in cazul elevilor de clasa a XI-a si a XII, astfel incat sa incercam sa combatem acest fenomen negativ, iar parintii sa fie chemati la scoala la zece absente nemotivate", a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct in cadrul ISJ.

Totodata, reprezentantii ISJ au solicitat organelor competente sa verifice modul de eliberare a certificatelor medicale atat in cazul elevilor, cat si al profesorilor, Daniel Botezatu prezentand in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural cazul profesorului de informatica de la Stefanesti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
95

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
214

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...