Fara comasare nu vom avea nici SMURD, spune Mimor!

"Domnii consilieri judeteni oricand pot sa faca un infarct sau un accident cerebral si atunci vor trebui sa ajunga la Iasi sau Suceava", spune managerul Spitalului Judetean, Ovidiu Mimor, adaugand ca necomasarea spitalelor va avea consecinte deosebit de grave pentru cetatenii judetului Botosani. Mimor a spus ca, odata cu pierderea statutului de spital de urgenta, va disparea Unitatea de Primiri Urgente, dar si SMURD-ul.

Managerul Spitalului Judetean spera ca macar in al 12-lea ceas consilierii judeteni care s-au opus comasarii sa revina la ganduri mai bune si sa nu mai trateze aceasta problema doar prin prisma politicului.

"Vrem sa avem spital de urgenta in judetul Botosani care sa trateze urgentele sau vrem sa transformam Spitalul Judetean intr-un spital municipal si toate urgentele sa ia calea catre Suceava si Iasi? Odata cu trecerea de la gradul III la V sau chiar VI ar insemna ca gradul de competenta al Spitalului Judetean se va reduce neputandu-se face nici investitii in aparatura, nici tratarea diagnosticelor care la ora actuala se trateaza, dispare UPU si domnii consilieri judeteni oricand pot sa faca un infarct sau un accident cerebral si atunci vor trebui sa ajunga la Iasi sau Suceava. Ar trebui cu politica mai putin, pentru ca daca atat ne-a inzestrat Dumnezeu cu minte si gandesc pana la nivelul in care nu le pasa de sanatatea botosanenilor si daca amesteca aceasta minte a lor cu politicul este si mai grav. Spitalul Judetean Botosani nu trebuie sa dispara, toate masurile pentru a nu disparea sunt la nivelul Consiliului Judetean, in responsabilitatea consilierilor care pe 29 vor vota sau nu", a declarat Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judetean.

El a mai spus ca in cazul in care consilierii judeteni nu vor decide in interesul cetatenilor, cu siguranta vor fi taxati.

"Este responsabilitatea lor si daca au curajul sa iasa in fata oamenilor pe strada, nu mai zic la alegeri, macar in ultimul ceas sa se gandeasca ca judetul Botosani nu isi permite sa desfiinteze un spital de urgenta. De la 1 ianuarie Spitalul Judetean nu va mai functiona ca spital de urgenta daca aceasta comasare nu va avea loc", a adaugat Mimor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au respins 2.650 euro mită de la un conducător auto prins beat la volan! (Video)

astăzi, 10:34

Duminică, 27 octombrie, în jurul orei 2.30, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către...

Andrei Tcaciuc, un spectacol despre ”oamenii care se grăbesc” într-un oraș al energiilor culturale (Video)

astăzi, 09:58

Coregraf și performer botoșănean de origine ucraineană, Andrei Tcaciuc a urmat cursurile programului Coregrafie din cadrul Universității Națională de Arte „George Enescu” din Iași...

Peste o sută de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European: oferta AJOFM

astăzi, 09:56

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 142 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Germania 60 locuri de mun...