Botosani: Doi elevi eliminati din examenul de bacalaureat!

Botosani: Doi elevi eliminati din examenul de bacalaureat!
Doi elevi care sustineau astazi proba scrisa la Limba si literatura romana au fost eliminati din examen dupa ce au fost prinsi copiind. Cei doi mai au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat abia in sesiunea august 2012!

Cei doi elevi sustineau examenul de bacalaureat la Colegiul National "MIhai Eminescu" Botosani, unul dintre ei provenind de la Grupul Scolar Flamanzi, in timp ce al doilea este chiar elev al Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani.

"Pe unul l-a prins comisia de monitorizare, doamna inspector general Macovei si domnul inspector general de la Ministerul Educatiei, domnul Popescu. In momentul in care a intrat in sala comisia, copilul a scapat fituicile. Al doilea a fost prins de comisia de examinare din centrul de examen. Cand s-a dus la stampilat avea ascunsa fituica foarte bine, numai un colt se vedea. Se va cere nota explicativa si de la profesorii supraveghetori, pentru ca au semnat o fisa de atributii in care se specifica foarte clar ca trebuie sa anunte elevii si elevii sa semneze ca au luat la cunostinta de toate aceste chestiuni. Vom vedea ce va decide comisiaa nationala referitor la profesori", a declarat Carmen Nechita, inspector scolar in cadrul ISJ Botosani.
 
Conform noilor prevederi ale Ministerului Educatiei, elevii prinsi copiind nu mai au dreptul sa participe la examenul de bacalaureat urmatoarele doua sesiuni.

La examenul de astazi sase vicepresedinti ai comisiilor de bacalaureat, profesori universitari, nu s-au mai prezentat, astfel ca au fost inlocuiti cu inspectori si directori din unitatile de invatamant care respecta metodologia.

Proba scrisa la Limba si literatura romana a inceput la ora 9.00 si se finalizeaza la ora 12.00, circa 3600 de elevi fiind inscrisi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
3

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
28

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
90

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...