Botosanenii si-au cinstit eroii - FOTO

Botosanenii si-au cinstit eroii - FOTO
Ca in fiecare an, Ziua Eroilor a fost marcata la Botosani printr-un ceremonial religios si militar ce a avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Pacea.

La ora 12.00, clopotele tuturor lacaselor de cult au rasunat timp de trei minute, iar la Cimitirul Pacea un sobor de preoti a tinut o slujba de pomenire a ostasilor cazuti la datorie.





Reprezentanti ai administratiei publice locale, sefi de institutii deconcentrate, reprezentanti ai unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ai Ministerului Administratiei si Internelor, precum si ai asociatiilor de veterani, dar si elevi si sute de botosaneni au participat la festivitatile de comemorare a eroilor neamului, cazuti pe campul de lupta.

Au urmat depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor si au fost aprinse lumanari la capataiul celor decedati pe front.



"Astazi este o mare sarbatoare crestina, este Ziua Inaltarii Domnului, in care romanii sarbatoresc si Ziua Eroilor. Este un moment prielnic pentru ca noi toti astazi, botosanenii, sa ne aducem aminte cu evlavie si respect de cei care cu multi ani in urma au facut sacrificul suprem pentru ca astazi sa traim liberi, intr-o tara libera", a spus prefectul Cristian Roman.



"Este o zi importanta astazi la Botosani, este ziua comemorarii, respectam o traditie in fiecare an de Ziua Inaltarii Domnului. Noi ne-am intalnit aici, cu mic cu mare, la Monumetul Eroilor si am adus un omagiu eroilor neamului nostru. Este un lucru absolut firesc pentru ca nu trebuie sa uitam niciodata ca societatea mai buna si mai dreapta in care noi am dori sa traim si tindem nu poate exista fara jertfa", a spus Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean. 



Ceremonia s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
46

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
46

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
302

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...