Basescu a transmis spre avizare proiectul de revizuire a Constitutiei

Basescu a transmis spre avizare proiectul de revizuire a Constitutiei
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis, miercuri, Consiliului Legislativ proiectul legii de revizuire a Constitutiei in vederea avizarii lui.

Seful statului va sustine la ora 17:00 o conferinta de presa pe aceasta tema. Dupa primirea avizului Consiliului Legislativ, proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei Romaniei, initiat de Presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului, va fi transmis Curtii Constitutionale pentru verificarea respectarii dispozitiilor constitutionale privind revizuirea, se arata intr-un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

Ulterior, proiectul de revizuire insotit de avizul Cosiliului Legislativ si de decizia Curtii Constitutionale va fi inaintat Parlamentului Romaniei, in vederea dezbaterii si adoptarii lui.

Intr-un interviu acordat saptamana trecuta postului public de radio, Traian Basescu anunta ca proiectul prezidential re revizuire a Constitutiei este finalizat, iar el va fi transmis spre aprobare Parlamentului inainte de finalul acestei sesiuni parlamentare.

"Proiectul e terminat, dar trebuie gasit un moment de liniste, acum sunt multe proiecte in discutie in Parlament. Vom gestiona acest proces ca sa ajunga la Parlament inainte de vacanta parlamentara.(...)

Nu vizez nimic spectaculos, atributiunile presedintelui si parlamentului raman raman aceleasi, propun doar aplicarea rezultatelor referendumului: parlament unicameral si 300 de parlamentari. In plus, am tinut cont de deciziile Curtii Constitutionale care lasau loc de interpretari. De exemplu, relatia premier presedinte la remaniere. Acum scrie foarte clar ca cei doi trebuie sa se consulte si sa ajunga la o concluzie, plecand de la responsabilitatea pe care o au amandoi. Sau cand l-am desemnat prim-ministru pe Negoita si timp ce o luna parlamentul nu a vrut sa ia in discutie. Acum termenul e de 10 zile, daca nu se da votul, Guvernul se considera picat si se trece la o noua desemnare", a explicat presedintele, citat de RTV.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
59

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
145

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1486

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....