O botosaneancă, singura studentă calugariţă din istoria UMF Iaşi

O botosaneancă, singura studentă calugariţă din istoria UMF Iaşi

 Manastirea Dragomirna  

Maica Teodora este originară din Botoşani şi a intrat la mănăstire la 19 ani, imediat după ce a terminat liceul sanitar. A fost întâi la Mănăstirea Humor, apoi la "Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava", la Probota şi, în final, la Dragomirna.

Este prima studentă călugăriţă din istoria Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Maica Teodora este studentă în anul V şi a spus că până acum nu a avut niciodată restanţe. Atât la cursuri, cât şi la seminarii şi laboratoare merge îmbrăcată în rasa monahală, iar colegii şi profesorii s-au obişnuit cu această prezenţă inedită.

"Primul an a fost foarte greu, am venit dintr-un alt mediu şi mi-a luat destul de mult să mă obişnuiesc. Acum e bine, s-a învăţat toată lumea să mă vadă cu halat alb peste rasa monahală. La început s-au mirat şi era normal, nu este un lucru chiar obişnuit să vezi călugări la medicină, dar cred că apreciază că nu ne închidem în mănăstire, ci ne implicăm să facem ceva pentru societate", le-a spus maica Teodora jurnaliştilor de la Monitorul de Suceava.

Revine la mănăstire în fiecare vacanţă, unde intenţionează să profeseze după absolvire şi după un rezidenţiat în geriatrie.

"Voi profesa în cadrul Bisericii, cu ajutorul lui Dumnezeu. Noi avem foarte multe cămine de bătrâni, din acest motiv vreau să mă specializez în geriatrie, să pot să-i ajut", a mai spus maica Teodora.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (321)

astăzi, 08:07

O POEZIE A VISULUI HIMERIC (DESCOPERIT CHIAR ÎNTR-UN CEAI DE MENTĂ)   Sanda Nicucie este exponentul poetic al contemporaneităţii pe care sociologul Zygmunt Bauman  o carac...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Chiriac Sihastrul; Sf. Mc. Petronia

astăzi, 07:56

Tatăl său se numea Ioan, fiind preot al bisericii din Corint, iar mama sa se numea Evdochia. Era nepot al lui Petru episcopul, care l-a făcut citeţ la aceeaşi biserică din Corint. La vâ...