Ministrul Sanatatii a stabilit orele la care angajatii aflati in concediu medical pot fi verificati la domiciliu!

Ministrul Sanatatii a stabilit orele la care angajatii aflati in concediu medical pot fi verificati la domiciliu!

Noul sistem de acordare a concediilor medicale va fi pus in aplicare din 15 mai, data de la care pacientii care vor sta acasa din motive medicale vor fi nevoiti sa completeze o declaratie pe proprie raspundere prin care se angajeaza sa fie la domiciliul indicat, a anuntat joi ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

"Vom emite cele doua ordine care vor fi aplicate de ministerul Sanatatii si MAI pentru punerea in aplicare a noilor prevederi de acordare a concediilor medicale. Astfel, pacientul care primeste concediu medical va trebui sa completeze o declaratie pe proprie raspundere, cu datele sale si ale angajatorului. In aceeasi declaratie pacientul se angajeaza sa anunte in termen de 24 de ore angajatorul cu privire la incapacitatea sa de munca", a spus ministrul de resort in cadrul unei conferinte de presa.

Ore pentru verificari

De asemenea, pacientul va trebui sa indice adresa de resedinta la care va fi prezent pe toata perioada concediului medical, care nu trebuie neaparat sa fie aceeasi cu adresa de domiciliu din buletin.

"Prin aceeasi declaratie pacientul se angajeaza sa fie prezent la adresa indicata si ia la cunostinta faptul ca poate fi vizitat de reprezentantii platitorilor de indemnizatie in intervalele orare 8-11, 12-17 si 18-20. Pacientul va semna de asemenea ca este de acord ca in cazul nerespectarii conditiilor sa i se sisteze plata indemnizatiei", a mai declarat acesta.

Prezenta reprezentantului politiei poate fi solicitata de angajator in scris sau poate apela numarul de urgenta. Dupa control se va incheia un proces verbal in care se va constata prezenta sau absenta pacientului de la domiciliu.

In cazul in care pacientul nu va fi gasit la domiciliu, plata indemnizatiei va fi sistata a doua zi de la incheierea procesului verbal, insa agentul de politie nu intra in locuinta si in domiciliul pacientului, a mai completat ministrul Sanatatii.

Noile reglementari sunt gandite pentru a diminua numarul concediilor medicale acordate abuziv, concedii ale caror cheltuielile au devenit o adevarata povara la buget, potrivit Ministerului Sanatatii. (Ziare.com)

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
97

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
618

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
216

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...