RADU COJOCARU - Daruit scenelor lumii!

RADU COJOCARU - Daruit scenelor lumii!

RADU COJOCARU

Negresit, Radu Cojocaru a fost inzestrat de Dumnezeu cu har! Sau poate ca Dumnezeu, prin Radu Cojocaru, a vrut sa le multumeasca unor oameni inimosi, sa ii rasplateasca pentru anii de daruire si de consecventa artistica in slujba semenilor. Si astfel le-a daruit, Mariei si lui Gheorghe Cojocaru, din Botosani, pe acest copil ce avea sa cucereasca lumea.

Pentru botosaneni, Maria si Gheorghe Cojocaru reprezinta un capitol aparte in domeniul muzical si nu numai, zeci de artisti datorand acestor oameni cariere, vieti, dar si momente de inaltatoare trairi pe scenele lumii. Din nefericire, dirijorul Gheorghe Cojocaru s-a savarsit din aceasta lume, nu inainte insa de a-si fi slefuit copiii, ai sai sau ai nostri, copii care apoi au strabatut cu incredere in viata. Maria Cojocaru duce mai departe munca distinsului sau sot. Acelasi lucru il face si Radu Cojocaru, astazi bass la Opera din Freiburg, Germania. 
 
Nascuta in Bucovina de Nord, in anul 1942, Maria Cojocaru a urmat primele clase in Solca, pentru ca la varsta de 14 ani sa sustina examen de admitere la Liceul de muzica din Iasi. Tot in Iasi urmeaza cursurile Conservatorului George Enescu, unde il cunoaste si pe viitorul sau sot, Gheorghe Cojocaru.
Dupa absolvirea Conservatorului, vine la Botosani, unde a ramas de 40 de ani, ca profesor la Liceul de Muzica si la Scoala Populara de Arta.

Alaturi de sotul sau a indrumat sute de copii, fie in ansambluri corale, fie in evolutii individuale, vocale sau instrumentale.

Intr-o astfel de familie s-a format Radu Cojocaru, care si-a si inceput, de altfel, pregatirea muzicala cu mama sa.

Radu Cojocaru a urmat cursuri la Mozarteum, in Salzburg, participand la cursuri de maiestrie cu Thomas Hampson, Elisabeth Schwarzkopf şi Christopher Prégardien.

În 2003 a castigat premiul intai la Palermo. A avut numeroase aparitii in concerte pe scenele din Canada, Franta, Austria si Italia, iar in 2006 la Festivalul de la Salzburg.

Din 2005 pana in 2008, Radu Cojocaru a fost membru al ansamblului de la Freiburg Theater, iar in sezonul 2008/2009 la Teatrul National din Mannheim.

In mod cert, Radu Cojocaru reprezinta implinirea suprema a unor oameni care au facut din viata lor pamantul in care sa creasca semintele rodnice. Si nu este singurul. Artisti precum Daniela Condurache, Cornelia Ciobanu, dar si dintre cei aflati la inceput de drum, precum Miruna Buza, Codruta Barariu, se vor inclina mereu cu respect in fata DOAMNEI MARIA COJOCARU.  
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
6

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
167

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
112

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...