VICTORIE: România - Spania, 27-25 la Campionatul European de handbal

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat, marţi seară, în faţa Spaniei, cu scorul de 27-25, în cel de-al doilea meci din Grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018 din Franţa.

Naţionala feminină de handbal a României a lăsat mult de dorit în primele 30 de minute. Extremele n-au contat nici de această dată, doar Cristina Florică a marcat.

Eliza Buceschi şi Cristina Neagu au dus greul primei reprize, reuşind să înscrie de trei, respectiv de patru ori. Au mai punctat Crina Pintea şi Gabriela Perianu, în timpă ce Denisa Dedu a apărat poarta României în repetate rânduri.

Handbalistele tricolore au început în inferioritate partea secundă a meciului, după ce Perianu a fost eliminată în minutul 29. Jucătoarele noastre au prins însă curaj în cea de-a doua repriză şi au reuşit să marcheze chiar şi în inferioritate numerică, iar în minutul 42 au reuşit să preia conducerea partidei. În minutul 53, handbalistele naţionalei României s-au detaşat la trei goluri diferenţă, diferenţă menţinută de jucătoarele noastre până aproape de final, când în ultimul minut, handbalistele din Spania au redus ecartul la două goluri.

În următorul meci, România va întâlni Ungaria, pe care handbalistele noastre trebuie să-l câştige pentru a se califica în semifinale. În prima fază a grupelor, România a avut un parcurs impecabil, învingând Germania, Cehia şi Norvegia.

Rusia e singura formaţie care şi-a asigurat prezenţa în penultimul act. sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 2 octombrie: Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian; Sfânta Muceniţă Iustina fecioara

astăzi, 07:00

Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian a trăit pe vremea împăratului Diocleţian (284-305) şi era filosof şi vrăjitor cumplit, din Antiohia Siriei, fiind în slujba păgânescului...

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...