Urmează un meci greu pentru CSM Botoșani, contând în Cupa României: „Este eliminatoriu, orice greșeală poate conta pentru rezultatul final”

Urmează un meci greu pentru CSM Botoșani, contând în Cupa României: „Este eliminatoriu, orice greșeală poate conta pentru rezultatul final”

CSM Botoșani își va disputa supremația cu CS Unirea Sânnicolau Mare, într-un meci contând pentru Cupa României-FAN Courier, care va avea loc pe 2 noiembrie, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani, începând cu ora 11:00.

CS Unirea Sânnicolau Mare este o echipă de tradiție, ce se află acum pe locul 4 în Divizia A, Seria D, acumulând 9 puncte (3 victorii, 2 înfrângeri) și având cu un meci mai puțin decât primul loc, CSM Oradea. În sezonul trecut de Cupa României, Unirea Sânnicolau Mare a eliminat echipa din Liga Națională, CSU Suceava.

Dacă rezultatul cu CS Unirea Sânnicolau Mare va fi unul pozitiv, CSM Botoșani va scrie istorie pentru club, fiind prima echipă de handbal care trece într-o etapă superioară a Cupei României, respectiv optimile de finală.

“Întâlnim un adversar motivat, Unirea Sânnicolau Mare fiind echipa care, anul trecut, a eliminat echipa de Liga I CSU Suceava. Consider că trebuie să abordăm meciul cu mare atenție, pentru că este un meci eliminatoriu și orice greșeală poate conta pentru rezultatul final. Ne respectăm adversarul și ne așteptăm în primul rând la un meci greu, dar, în același timp, cred că la sfârșit ne vom bucura cu toții de victorie. Cel mai important pentru noi este că venim după o victorie facilă în campionat, nu avem jucători accidentați și sper ca meciul de Cupă să aducă o nouă performanță în istoria acestei tinere echipe și să reușim calificarea în optimile de finală, ceea ce va fi o premieră pentru handbalul botoșănean”

, spune Cătălin Stoleru, președintele CSM Botoșani.

Totuși, conducerea lotului găsește un stâlp de susținere în iubitorii acestui sport, pe sprijinul cărora se bazează. Problemele financiare încă se resimt în cadrul Clubului, a cărei evoluții din acest punct de vedere poate fi influențată inclusiv de modificările politice din plan local, iar salvarea, conform celor menționate de către Stoleru, este în mâinile botoșănenilor.

„După un tur de campionat foarte reușit, am dovedit tuturor că handbalul la Botoșani este pe un drum bun, un drum al performanței și că merită atât susținerea fanilor și spectatorilor cât și susținerea tuturor factorilor de decizie. Reamintim că, pentru performanță, este nevoie și de susținere financiară și, având în vedere instabilitatea politică actuală, această poate afecta finanțarea sportului de performanță. Facem apel la public să vina în număr cât mai mare pentru că noi ne dorim să facem istorie în acest sport la Botoșani, pentru că - nu-i așa? - ...Handbalul e sport național!“

, încheie Cătălin Stoleru.

Adversarele din Divizia A, Seria A, vor disputa meciuri în Cupa României-FAN Courier după cum urmează:

CS Politehnica Iași vs CSU Cluj Napoca

CSU Galați vs HC Dobrogea Sud Constanța

CSU Târgoviște vs CSM Sighișoara

CSM Alexandria vs CSU Suceava

Meciurile din șaisprezecimile Cupei:

CSM Poli Timișoara vs CS HC Buzău 2012

CSM Focșani 2007 vs CSM Vaslui

CS Politehnica Iași vs CSU Cluj Napoca

CS Universitatea Craiova vs CSM Bacău

CS Medgidia vs AHC Dunărea Călărași 2014

CSU Galați vs HC Dobrogea Sud Constanța

CSM Ploiești vs CSM Făgăraș

CSA Steaua București vs AHC Potaissa Turda

CSM Reșița vs CS Minaur Baia Mare

CS Dinamo București vs CSM București

ACS Szejke Odorheiu Secuiesc vs SCM Poli Timișoara

CSM Alexandria vs CSU Suceava

CS Magnum Botoșani vs CS Unirea Sânnicolau Mare

CSU C-tin Brâncuși Tg. Jiu vs HC Beldiman Arad

CSU Pitești vs CSM Oradea

CSU Târgoviște vs CSM Sighișoara

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
113

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
462

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...