FC Botoşani - Ceahlăul 2-1 (1-1): Victorie în condiţii ostile

FC Botoşani - Ceahlăul Piatra Neamţ era unul din derbyurile Moldovei, unul din meciurile în care miza era mai mare decâte cele trei puncte puse în joc. Această miză se pare că la afectat şi pe centralul Romulus Pop din Tg. Mureş, care după partida de sâmbătă, uşor poate fi acuzat de port ilegal al ecusonului de arbitru. Acest Romulus Pop, a făcut tot posibilul pentru a ieşi în evidenţă şi pentru a deveni actorul principal, eclipsându-i pe cei 22 de jucători.

Erori de arbitraj

 

 

 

 

 

 

Partida este spectaculoasă încă din primele minute cu două ocazii mari la cele două porţi, prima dată juniorul Cherecheş (2) reuşeşte să respingă o minge dificilă, după care Marius Nicodim (4) şutează de la 25 de metri dar mingea întâlneşte bara. În minutul 8 centralul Romulus Pop îşi intră în rol şi dictează foarte uşor penalty pentru Ceahlăul şi îl avertizează pe fundaşul botoşănean Paul Papp. Eugeniu Cebotariu execută două minute mai târziu şi Ceahlăul Piatra Neamţ preia conducerea. Botoşănenii nu renunţă la luptă şi Kone îşi preia mingea pe piept şi şutează de la 20 de metri puţin pe lângă poartă. Patru minute mai târziu nemţenii trimit la rândul lor mingea în bară prin Miron, după care în minutul 24 FC Botoşani egalează prin Kone, dar golul este anulat pe motiv de ofasaid. Decizia arbitrilor, încing spiritele pe stadion, ţinta injuriilor fiind centralul Romulus Pop şi primarul Gheorghe Ştefan, care care era acuzat că a influenţat arbitrajul. Cu zece minute înainte de pauză FC Botoşani restabileşte egalitatea, după o cursă de 60 de metri a africanului Keita, care a pierdut pe drum trei jucători ai Ceahlăului, a centrat pentru Kone şi acesta a înscris pentru 1-1.

Simao, eroul meciului

 

 

 

 

 

 

După pauză acelaşi scenariu, cu Romulus Pop în prim plan care prin maniera sa de arbitraj a reuşit să inflameze spectatorii prezenţi în tribunele Municipalului din Botoşani, în număr de vreo 6.000, dar şi pe cei doi tehnicieni. O fază controversată se petrece în minutul 73 când Keita driblează în careu un fundaş nemţean, după care este împins, solicitând penalty. În ciuda arbitrajului ostil, FC Botoşani nu renunţă la luptă şi dă lovitura în minutul 86 prin brazilianul Simao care înscrie, cu un şut plasat din interiorul careului. Până la final atât FC Botoşani cât şi Ceahlăul trec pe lângă marcarea unui nou gol dar scorul rămâne 2-1. (S.B.)

 FC Botoşani - Ceahlăul Piatra Neamţ    2-1 (1-1)
 Au marcat:  Kone (35), Simao (86) / Cebotaru (10)
 Stadion:  Municipal
 Spectatori:  6.000
 FC Botoşani:  Cherecheş - Patache, Papp, Tincu, Acsinte - Keita, Nicodim (84 Simao), Pleniceanu (65 Vaşvari), Caragea (55 Boroştean) - Ghiceanu, Kone. Antrenor: Leo Grozavu.
 Ceahlăul Piatra Neamţ:  D. Savu - Barna, Forminte, Miron (48 Sofroni), Floricel - Cebotaru, Achim, Viţelaru, Bădescu - Gafiţa, Fabbron. Antrenor: Florin Marin.
 Arbitri:  Romulus Pop - Lorant Szanto, Nicolae Megheşan (toţi din Tg. Mureş) - Ciprian Amarandei (Vaslui)
 Observator:  George Ionescu (Bucureşti)   

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Instructori auto amendați de polițiștii botoșăneni

astăzi, 15:27
3

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a traseelor stabilite de către poliția rutieră, ...

Bursă de 700 de lei pentru mamele minore care vor merge la școală

astăzi, 14:24
31

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat vineri, la Târgu Jiu, la o dezbatere privind abandonul şcolar organizată de CONAF, că mamele minore be...

(A) Comunicat de presă - Comuna Mihai Eminescu

astăzi, 13:54
49

Numele beneficiarului: Comuna MIHAI EMINESCUApel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de...