FC Botoşani - Ceahlăul 2-1 (1-1): Victorie în condiţii ostile

FC Botoşani - Ceahlăul Piatra Neamţ era unul din derbyurile Moldovei, unul din meciurile în care miza era mai mare decâte cele trei puncte puse în joc. Această miză se pare că la afectat şi pe centralul Romulus Pop din Tg. Mureş, care după partida de sâmbătă, uşor poate fi acuzat de port ilegal al ecusonului de arbitru. Acest Romulus Pop, a făcut tot posibilul pentru a ieşi în evidenţă şi pentru a deveni actorul principal, eclipsându-i pe cei 22 de jucători.

Erori de arbitraj

 

 

 

 

 

 

Partida este spectaculoasă încă din primele minute cu două ocazii mari la cele două porţi, prima dată juniorul Cherecheş (2) reuşeşte să respingă o minge dificilă, după care Marius Nicodim (4) şutează de la 25 de metri dar mingea întâlneşte bara. În minutul 8 centralul Romulus Pop îşi intră în rol şi dictează foarte uşor penalty pentru Ceahlăul şi îl avertizează pe fundaşul botoşănean Paul Papp. Eugeniu Cebotariu execută două minute mai târziu şi Ceahlăul Piatra Neamţ preia conducerea. Botoşănenii nu renunţă la luptă şi Kone îşi preia mingea pe piept şi şutează de la 20 de metri puţin pe lângă poartă. Patru minute mai târziu nemţenii trimit la rândul lor mingea în bară prin Miron, după care în minutul 24 FC Botoşani egalează prin Kone, dar golul este anulat pe motiv de ofasaid. Decizia arbitrilor, încing spiritele pe stadion, ţinta injuriilor fiind centralul Romulus Pop şi primarul Gheorghe Ştefan, care care era acuzat că a influenţat arbitrajul. Cu zece minute înainte de pauză FC Botoşani restabileşte egalitatea, după o cursă de 60 de metri a africanului Keita, care a pierdut pe drum trei jucători ai Ceahlăului, a centrat pentru Kone şi acesta a înscris pentru 1-1.

Simao, eroul meciului

 

 

 

 

 

 

După pauză acelaşi scenariu, cu Romulus Pop în prim plan care prin maniera sa de arbitraj a reuşit să inflameze spectatorii prezenţi în tribunele Municipalului din Botoşani, în număr de vreo 6.000, dar şi pe cei doi tehnicieni. O fază controversată se petrece în minutul 73 când Keita driblează în careu un fundaş nemţean, după care este împins, solicitând penalty. În ciuda arbitrajului ostil, FC Botoşani nu renunţă la luptă şi dă lovitura în minutul 86 prin brazilianul Simao care înscrie, cu un şut plasat din interiorul careului. Până la final atât FC Botoşani cât şi Ceahlăul trec pe lângă marcarea unui nou gol dar scorul rămâne 2-1. (S.B.)

 FC Botoşani - Ceahlăul Piatra Neamţ    2-1 (1-1)
 Au marcat:  Kone (35), Simao (86) / Cebotaru (10)
 Stadion:  Municipal
 Spectatori:  6.000
 FC Botoşani:  Cherecheş - Patache, Papp, Tincu, Acsinte - Keita, Nicodim (84 Simao), Pleniceanu (65 Vaşvari), Caragea (55 Boroştean) - Ghiceanu, Kone. Antrenor: Leo Grozavu.
 Ceahlăul Piatra Neamţ:  D. Savu - Barna, Forminte, Miron (48 Sofroni), Floricel - Cebotaru, Achim, Viţelaru, Bădescu - Gafiţa, Fabbron. Antrenor: Florin Marin.
 Arbitri:  Romulus Pop - Lorant Szanto, Nicolae Megheşan (toţi din Tg. Mureş) - Ciprian Amarandei (Vaslui)
 Observator:  George Ionescu (Bucureşti)   

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
10

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
63

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
35

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...