Doliu în sportul românesc. O baschetbalistă de 18 ani a murit în somn, de ziua ei

Doliu în sportul românesc. O baschetbalistă de 18 ani a murit în somn, de ziua ei

Este doliu în sportul românesc, baschetbalista Alessia Raiciu a murit chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Baschet, fără alte explicații, scrie Antena3.ro.

Alessia Raiciu era una dintre cele mai talentate sportive, inclusă în lotul național pentru Campionatul European la categoria ei de vârstă.

Alessia Maria Raiciu a murit în somn, de ziua ei

Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani. Trupul neînsuflețit urmează să ajungă la INML pentru a se face necropsia.

Federația Română de Baschet ne-a transmis că tânăra ar fi murit în somn şi că avea anevrism.

„Se pare ca așa este, poate fi în egala măsura și un anevrism, se fac investigații”, a spus Carmen Tocală, preşedinte Federația Română de Baschet.

„Cel mai frecvent, în moartea subită poate fi infarct miocardic, miocardopatie hipertrofică sau tulburare majoră de ritm. Nu toate aceste afecțiuni preexistente se pot observa la investigațiile de rutină care se fac pentru sportivi, ci ele pot fi latente sau oculte, motiv pentru care se poate ajunge în această situaţie nefericită de moarte subită", a spus Pompiliu Popescu, medic sportiv.

Alesia a jucat în prima divizie, vizitele medicale erau toate la zi

În luna aprilie tânăra nu şi-a putut desfășura activitățile sportive cel mai probabil din cauza unor probleme de sănătate. Cercetările au fost preluate de Tribunalul Bucureşti, mai exact de Serviciul Omoruri.

Deşi avea doar 18 ani Alessia Maria Raiciu câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București.

Tinerii care lucrează în condiţii foarte stresante sau au istoric de boli de inimă în familie sunt îndemnați să îşi facă analizele chiar dacă sunt în formă și sănătoși.

Asta din cauza unei afecțiuni care devine tot mai răspândită şi anume sindromul morții subite a adultului.

Cunoscută în special în cazul sugarilor, afecțiunea provoacă acum sute de mii de decese şi în rândul persoanelor de până în 40 de ani.

Deoarece sindromul este adesea diagnosticat greșit sau nu este deloc diagnosticat, nu este clar câți oameni îl au în acest moment.

Sindromul morții subite la adult este deja un fenomen în America

Acolo, 210.000 de tineri mor din cauze necunoscute anual. Medicii transmit că în cele mai multe situații inima tinerilor se oprește brusc și nici măcar autopsia nu poate determina cauza exactă a decesului.

După lungi perioade de cercetare, specialiştii au ajuns la concluzia că afecţiunile care provoacă moarte subită au legătură cu inima şi pot fi descoperite în timpul vieţii.

Sindroamele de aritmie genetică provoacă cel mai des moarte bruscă. Adică bătăile neregulate ale inimii.

„Acele boli de aritmie se referă la sindroame genetice și care se pot găsi pe un EKG, dacă mergem de la 20 de ani o dată la 2 ani la un EKG, noi am descoperi foarte mulți oameni care au acest sindrom. Și așa evităm morțile respective. Dacă avem acest sindrom în loc să bată la 150, bate la 250 pe minut, încât inima obosește și se oprește dacă se menține așa 1 min. Stresul poate doar să provoace apariția simptomelor adică aceste palpitații și ulterior moartea”, explică la Antena 3, dr. Oren Iancovici, medic cardiolog.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
218

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
360

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
120

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...