Doi botoșăneni au pornit în marea aventură: Turul Mării Negre pe biciclete! FOTO, VIDEO

Doi botoșăneni au pornit în marea aventură: Turul Mării Negre pe biciclete! FOTO, VIDEO

Doi botoșăneni au pornit la un drum de 5.000 de kilometri, în jurul Mării Negre. Un proiect îndrăzneț, pornit dintr-o dorință de explorare și pasiunea pentru sportul pe două roți. Călătoria lui Vali și a lui Dragoş urmează să fie finalizată în octombrie 2017.

"Proiectul a pornit din pasiunea noastră pentru ciclism și călătorii. Suntem doi temerari botoșăneni, iar planul nostru este să pedalăm întreaga lungime a litoralului Mării Negre, în măsura în care este ciclabil, plecând din Galați către Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Moldova, România. Estimăm un total de 5000 de km într-o perioada de două luni de zile", spun cei doi ciclişti.

Dragoș Huțuleac nu este la prima aventură de acest fel. În urmă cu patru ani, alături de Tiberiu Patraș, a parcurs distanța Anglia - România pe bicicletă, un traseu de 26 de zile, cu aproape 3.200 de kilometri parcurși. De data aceasta a ales să călătorească alături de Vali Catargiu, un pasionat de ciclism, implicat în numeroase activități de profil.

"Amândoi am plecat în călătorie din dorința de a experimenta locuri nevizitate de către noi până în acest moment, intr-un mod diferit. Ne dorim să experimentăm ceea ce trăiesc localnicii- bicicleta ne poate aduce cu un pas mai aproape de interacțiuni cu felul de viață local. Proiectul este provocarea noastră, nu suntem oficial asociați cu nici o organizație. Dorim să demonstrăm că a fi turist poate înseamna mai mult decât conceptul la ne gândim în fiecare zi, iar experienţa poate fi mult mai bogată", spun cei doi temerari.

În bagaj poartă tot ce le este necesar pentru două persoane timp de două luni: "echipament de campat, gătit, îmbrăcăminte tehnică, câteva scule și gadgeturi. În rest, multă determinare și voie bună".

Cei doi, Vali Catargiu și Dragoș Huțuleac, au plecat din Botoșani sâmbătă seara și au povestit, pe pagina de Facebook, cum a fost prima zi.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
58

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
87

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
81

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...