Cornel Sfaiter: "Nu exista riscul sa ne retragem din campionat"

Cornel Sfaiter: "Nu exista riscul sa ne retragem din campionat"
Interviu. Oficialul botosanean, este convins ca FC Botosani va continua si in returul campionatul chiar daca in prezent se confrunta cu probleme financiare. Cornel Sfaiter, sustine ca vor fi reduse o serie de cheltuieli si se va incerca transferul unui jucator la o alta formatie, cele mai mari sanse de a pleca avand atacantul Kone Seydou.

Ati facut o analiza asupra turului?

E clar ca nu sunt multumit si nimeni nu e multumit de situatia din clasament si seria de insuccese la care nu ne-am asteptat dupa startul bun de campionat. Dupa cum am jucat cu CSM Ploiesti, cu Ceahlaul, cu Gloria Buzau, nu ne asteptam sa avem o serie atat de neagra in clasament. Am avut in schimb un parcurs bun in Cupa Romaniei, dar eu personal as fi preferat un parcurs bun in campionat. Ne-am dorit enorm de mult sa ajungem intr-o faza superioara a Cupei Romaniei, dar nu cred ca acesta este motivul pentru care nu am avut evolutii bune in campionat. Jucatorii au dat dovada ca au potential fizic. Din punctul meu de vedere a fost o problema de ordin psihic si nu fizic.

Ce s-a intamplat dupa acel inceput bun de campionat?

Si in campionatul trecut tot bine am incept in tur, dupa care am clacat. Nu stiu ce s-a intamplat, pentru fizic nu a fost nicio problema. In ultimul meci cu Suceava am demonstrat ca mai puteam continua inca patru-cinci etape. Probabil de la esecul de la Tulcea cu 4-0, nu au mai avut incredere in ei si apoi nu ne-a mai iesit nimic nici acasa si nici in deplasare.

Experimentul doar cu jucatori tineri nu a dat rezultate...

Noi din vara ne-am dorit doi jucatori cu experienta. Am vrut unul pe banda dreapta si unul in centrul terenului, un mijlocas coordonator, dar din pacate nu am gasit ceea ce aveam nevoie. Dupa ce am vazut in meciurile de pregatire, am preferat sa incepem campionatul doar cu acesti jucatori tineri. Din pacate s-a demonstrat ca jucatorii tineri nu pot avea o constanta in joc. La primul insucces, au imediat o perioada in care evolutiile sunt modeste. S-a vazut si la echipe mai mare. Noi in acest tur de campionat, am avut cea mai tanara echipa din Liga a II-a. Toata lumea ne lauda la inceput ca am avut curajul si dupa primele etape toti oamenii de fotbal, spuneau ca avem, o echipa frumoasa si ca am facut o treaba foarte buna la Botosani. Din pacate nuamreusit sa tinem ritmul si nu ne-am revenit decat in ultima etapa cand am mai spalat ceva din rusinea acestui tur de campionat.

Va fi o iarna linistita?

Nu poate fi o iarna linistita deoarece apasa si asupra noastra criza asta financiara. Cu siguranta nu vom reusi sa tinem toti jucatorii din lotul actual, dar eu zic ca vom putea evita retrogradarea chiar daca nu vom avea acelasi buget si acelasi nucleu de jucatori. Vom acorda sansa si jucatorilor localnici pe care i-am imprumutat la divizia C, au si ei o sansa, trebuie sa joace pentru Botosani. Jucatorii care vor ramane din actualul lot, trebuie sa demonstreze ca merita sa joace la FC Botosani, ca vor sa faca saltul mai sus. Eu zic ca putem termina campionatul pe un loc care sa ne scuteasca de griji, chiar si cu un buget mai mic.

Exista riscul ca FC Botosani sa nu mai joace in retur?

La acest moment, eu zic ca nu exista riscul sa ne retragem din campionat. E posibil orice, dar tinand cont ca vom avea sustinere din parte Consiliului Local, vom face tot posibilul pentru a continua. Vom diminua cheltuielile si cu sprijinul primariei si cu ce vom putea finanta eu si cu Valeriu Iftime sa ducem la capat returul. Aspectul financiar nu e numai la FC Botosani ci in tot fotbalul romanesc. Eu cred ca jucatorii vor intelege. Vom avea reunirea pe 12 ianuarie, va fi un cantonament la Campulung sau Vatra Dornei si o serie de jocuri amicale. Marele avantaj este ca infrastructua exista, cu tot ce inseamna stadion, teren de antrenament, avem echipament, transport, cazare. Chiar daca avem datorii catre furnizori, probabil vomn gasi intelegere sa esalonam platile, in functie de cum vom gasi resursele financiare.

Criza financiara va duce la o scadere a contractelor jucatorilor in fotbalul romanesc?

In ultima perioada contractele jucatorilor au crescut foarte mult, chiar la nivelul ligii a III-a, nu mai vorbesc de liga a II-a. Erau jucatori care terminau junioratul si cereau contracte de 20.000 de euro pe an. Aceleasi probleme le-am avut si noi si foarte greu am negociat cu ei. Noi am negociat bine, dar cu toate acestea noi le-am oferit mult acestor jucatori fata de ceea ce au aratat ei. Ma refer la contracte, la conditii de pregatire, de cazare, masa, echipament si toate celelalte. Ei vor trebui sa inteleaga ca returul de campionat va fi mai greu. Jucatorii trebuie sa fie constienti ca nici la alte cluburi situatia nu va fi mai buna. Noi le vom asigura minimul necesar, dar trebuie sa gasim intelegere.

Ati discutat cu jucatorii referitor la diminuarea contractelor?

Am discutat si le-am spus ca le vom da jumatate din contracte. Ei nu au plecat foarte multumiti in vacanta, dar in mare masura au inteles. Tot timpul le-am adus aminte de pozitia din clasament. Trebuiau sa se gandeasca la inceputul campionatului si probabil alta era discutia in acest moment. Parerea mea personala este ca nu au de ce sa fie nemultumiti. Au avut avut conditii foarte bune pentru liga a II-a dar rezultatele nu au fost pe masura efortului pe care l-am facut noi. Noi vom avea o discutie tacita si ei trebuie sa inteleaga pana in momentul in care vom avea din nou un buget stabil. In acelasi timp, daca vor avea un retur de exceptie, vom face tot posibilul si le vom da integral contractele. In ianuarie, vom avea o discutie cu fiecare si le vom explica ca nu le putem da contractele integral.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
4

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
26

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
115

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...