Ce se întâmplă cu medaliile cucerite de Simona Radiș la JO: „Nu ar trebui să arate așa”/„Parcă cineva n-a avut grijă de ele”

Simona Radiş este campioană olimpică la 8+1 şi vicecampioană olimpică la dublu vâsle.

Simona Radiş (25 de ani), una dintre cele mai titrate sportive din România, şi-a spus povestea până la Jocurile Olimpice de la Paris. Canotoarea a arătat şi medaliile de aur şi argint cucerite la ediţia din 2024, însă a observat că acestea s-au deteriorat rapid, la nici două săptămâni de când a intrat în posesia lor.

Simona Radiş a cerut ajutor, după ce a văzut ce se întâmplă cu medaliile sale cucerite la Jocurile Olimpice de la Paris

România a încheiat pe locul 23 în clasamentul medaliilor de la Jocurile Olimpice de la Paris, cu nouă medalii, trei de aur, patru de argint şi două de bronz, iar conotajul a avut o contribuţie importantă, cu cinci clasări pe podium.

Simona Radiş, campioană olimpică la 8+1 şi vicecampioană olimpică la dublu vâsle, şi-a spus povestea de la pregătirea pentru înalta performanţă, viaţa cotidiană şi până la sportul în care continuă să impresioneze.

Mai în glumă, mai în serios, vârful de lance din canotajul românesc a cerut ajutor, pentru a-şi proteja medaliile cucerite la Paris.

Simona Radiş a observat că cele de la Paris s-au degradat, faţă de aurul olimpic pe care l-a cucerit în urmă cu trei ani, la ediţia de la Tokyo. De altfel, problema cu medaliile decernate la Paris a fost semnalată şi de alţi sportivi străini, în ultima perioadă.

„Sunt grele (n.r. - medaliile de aur şi argint cucerite la JO Paris), aproximativ 500 - 550 de grame doar una. Cred că se şi vede (n.r. - arată medalia de aur). Ea este foarte zgâriată, da. Şi pe aceasta se văd urmele (n.r. - arată medalia de argint). Nu ştiu de ce, că nu ar fi trebuit să arate în acest fel acum, pentru că sunt abia câştigate, noi. Când am ajuns acasă cu ele, primul lucru făcut a fost să iau medalia de la Tokyo şi să o compar cu acestea şi să văd dacă aşa este şi aceea sau nu. Nu mi-a fost mare surpriza, când am văzut că cea de la Tokyo arăta mult mai bine decât acestea două.

Să ne înţelegem, că a trecut prin acelaşi proces. A ajuns pe la emisiuni, a trecut prin mână în mână, plimbată, dusă, pusă în sacoşă sau geantă, scoasă. Nu a fost mai protejată decât acestea de la Paris şi arată mai bine. Cele de la Paris arată de parcă ar avea câţiva ani şi cineva n-a avut grijă de ele. Dacă era suflată cu aur, s-a dus aurul de pe ea (n.r. - râde)", a declarat Simona Radiş, potrivit orangesport.ro.

Diferenţe pentru canotori între Jocurile Olimpice de la Tokyo şi Paris

„Au fost diferenţe mari de apă. La Tokyo a fost apă sărată, iar cea sărată are altă densitate şi e mai rapidă pentru noi. Când concurăm, timpii sunt mai mici, mai buni. La Paris, apa a fost dulce, normală, cu uşor vânt şi timpii au fost mai proşti. La Tokyo a fost recordul olimpic, iar la Paris s-a câştigat cu 6:50. În zonă am fost şi noi", a mai spus campioana Simona Radiş.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mihai Stoica, cucerit de Leo Grozavu: „Spiritul lui se vede!”

astăzi, 13:02

Leo Grozavu a debutat duminică pe banca moldovenilor și a obținut o remiză, 1-1 cu CFR Cluj. Obiectivul lui FC Botoșani pare în acest moment evitarea retrogradării. Astfel, egalul cu CF...

Programul Ceremoniei Militare desfășurate cu prilejul sărbătoririi ,,Zilei Unirii Principatelor Române” 24 ianuarie 2025, în Botoșani!

astăzi, 12:50

Prefectura municipiului Botoșani, a transmis, luni, 20 ianuarie, programul Ceremoniei Militare desfășurate cu prilejul sărbătoririi ,,Zilei Unirii Principatelor Române”.   &...

PSD Botoșani: Începe proiectarea noului pod dintre Vârfu Câmpului și Zvoriștea! (Foto)

astăzi, 10:35

Astăzi, 20 ianuarie 2025, începe proiectarea noului pod peste Siret de pe DN29A, Dorohoi - Suceava. Pe 8 ianuarie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a emis ordinul de în...