Acuze extrem de grave după decesul lui Ekeng: "S-a pierdut mult timp! Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare, șansele lui de supraviețuire ar fi fost maxime"

Acuze extrem de grave după decesul lui Ekeng: "S-a pierdut mult timp! Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare, șansele lui de supraviețuire ar fi fost maxime"
Patrick Ekeng, 26 de ani, a decedat ieri în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul, după ce s-a prăbușit pe teren.

Doctorul Șerban Brădișteanu a vorbit despre decesul mijlocașului dinamovist și a adus acuze grave celor care i-au acordat îngrijiri camerunezului.

Potrivit medicului, dacă se intervenea mai rapid și conform procedurilor, Ekeng putea fi salvat.

"S-ar fi putut face totul ca să aibă cele mai mari șanse pentru a fi salvat. În primul rând, o ambulanță care participă la astfel de competiții trebuie să fie superdotată, ca cele SMURD. Trebuia să fi avut și asistenți calificați, medic și aparatura necesară. Daca aveau la dispoziție un defibrilator, pentru a se afla ce fel de tulburare avea, s-ar fi putut trage o concluzie urgentă. Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare în cele 3 minute, șansele lui de supraviețuire ar fi fost maxime.

Cele trei minute care au fost pierdute au fost foarte lungi și au diminuat foarte mult șansele de supraviețuire. Au fost cele trei minute pe teren plus drumul până la spital. În total, au fost 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. În plus, ambulanța nu a avut personalul care să facă astfel de manevre"
, a spus Brădișteanu, potrivit ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
1

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
48

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
27

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...