Maestrul Grigore Leșe, despre ”cel mai impresionant moment” la Ateneul Român: Întâlnirea cu Rareș Prisacariu! (Foto, Video)

Aseară, la Ateneul Român din București, sute de persoane au asistat la concertul aniversar ”Mărturisire”, dedicat Maestrului Grigore Leșe cu prilejul aniversării a 70 de ani de viață.

Maestrul Grigore Leșe, despre ”cel mai impresionant moment” la Ateneul Român: Întâlnirea cu Rareș Prisacariu! (Foto, Video)

 Grigore Leșe și Rareș Prisacariu  

Este considerat drept unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică tradițională românească. Repertoriul lui Grigore Leșe este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al Țării Lăpușușui și marcând evenimente importante din viața omului.

Spectacol complex, „Mărturisire” a reunit aspecte relaționate cu muzica, logosul și spiritualitatea tradițională, într-un ansamblu sonor și ideatic original, în care Grigore Leșe a interacționat artistic cu invitatul său, teologul Radu Preda.



În sala Ateneului Român s-a aflat, miercuri seara, și Rareș Prisacariu, copilul din Botoșani care a câștigat în 2023 ”Românii au talent”.

La final, micul botoșănean a avut parte de o întâlnire memorabilă cu Maestrul Grigore Leșe. Rareș Prisacariu i-a dăruit lui Grigore Leșe o iconiță, apoi i-a recitat un poem de Mihai Eminescu.

La scurt timp după evenimentul de la Ateneul Român, Grigore Leșe a postat imaginile cu Rerș Prisacariu, spunând că este vorba despre ”cel mai emoționant moment” al serii.

”Am încheiat seara la Ateneul Român cu cel mai emoționant moment. Rareș Prisacariu mi-a spus că mă are în rugăciunile lui. Copiii sunt minunile lumii! Să aveți mare grijă de ei!”, a scris Grigore Leșe pe rețelele de socializare.

Câștigătorul ”Românii au talent” a reacționat, mulțumind la rândul său pentru cuvintele transmise: ”Sunt onorat și fericit pentru acest moment care mă încarcă de emoție. Vă mulțumesc, cu prețuire, pentru aceste cuvinte frumoase și mă bucur că ceea ce am transmis a ajuns la inima dumneavoastră! Vă îmbrațișez, cu sufletul, Grigore Leșe!”.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
506

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
50

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
61

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...