Festivalul Concurs al Ansamblurilor Folclorice „Arc peste timp” de la Vorona și-a desemnat câștigătorii! (galerie foto)

Evenimentul se află la cea de-a doua ediție și au participat ansambluri din județul Botoșani.

Festivalul Concurs al Ansamblurilor Folclorice „Arc peste timp” de la Vorona și-a desemnat câștigătorii! (galerie foto)

A doua ediție a Festivalului Concurs Județean al Ansamblurilor Folclorice „Arc peste timp",  organizat de către Liceul „Demostene Botez" din Trușești, și-a desemnat câștigătorii în cadrul unui adevărat regal folcloric.

Festivalul s-a desfășurat la Căminul Cultural „Luceafărul” din Joldești, comuna Vorona. Partenerii acestui proiect au fost reprezentați de Asociația Culturală „Flori de Busuioc” din Trușești și Primăriile Vorona și Trușești.

Scopul proiectului a avut în vedere implicarea tinerei generații în păstrarea tradițiilor din folclorul nostru, dezvoltarea spiritului artistic din sfera tradiționalismului românesc, descoperirea unor noi talente, precum și realizarea unui schimb de experiență între comunitățile locale, prin valorificarea creațiilor folclorice autentice de certă valoare artistică.

Prin dans și cântec popular, festivalul promovează frumuseţea și unicitatea naţiunii, în contextul păstrării identităţii socio-culturale. Realizarea acestui festival-concurs răspunde nevoii de promovare a culturii şi tradiţiilor poporului român, de promovare a talentelor în acest domeniu, implicând tânăra generaţie în păstrarea specificului folcloric românesc.

Dansul este una dintre cele mai vechi forme ale artei ce poate spune o poveste sau exprima emoții. Festivalul a inclus copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani.

Evoluția participanților a fost evaluată de către un juriu de specialitate, care a analizat  dificultatea dansurilor, stilul interpretativ, originalitatea costumului și ținuta scenică.

Președintele juriului a fost reprezentat de către maistrul coregraf Petrișor Ionel, iar membrii au fost doamnele Mariana Ichim-Hodan, interpretă de muzică populară și Celina Gherghelaș, interpretă de muzică populară și creatoare de costume populare.

Premiile au fost obținute de următoarele ansambluri:

Categoria 6-10 ani:

Premiul I: Ansamblul „Floarea Albastră, Joldești, Vorona, coordonator Mihalache Mitică, instructor Axinte Anton

Premiul al II-lea: Ansamblul „Vlăstarele Hlipiceniului", Hlipiceni, coordonator Lucavenschi Alina

Premiul al III-lea: Ansamblul „Ciobănașul Copălău", coordonator Ghiorghiu Mihaela, instructor Narcis Fediuc

Categoria 11-14 ani:

Premiul I: Ansamblul „Todireanca", Todireni, coordonator Titianu Mirela Premiul al II-lea: Ansamblul „Cununa Balușeni", coordonator Aiordachioaie Teofil.

Categoria 15 - 19 ani:

 Premiul I: Hora Dângeneană, coordonator Tanasa Victor

 Premiul al II-lea: Ansamblul „Floarea Soarelui"  Săveni, coordonator Laurențiu Cârligeanu

Premiul al III-lea: Ansamblul „Vatra Satului", Albești, coordonator Nicolae Ciocan

Trofeul festivalului a fost obținut de către  Ansamblul „Flori de Busuioc" Trușești, coordonați de către domnul Axinte Anton.










 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 1000 de posturi scoase la concurs în Poliția română!

astăzi, 17:23
34

 Înscrierile se fac online până la data de 05 iulie a.c., ora 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la ace...

Slovacia – România, în această seară de la ora 19.00

astăzi, 14:21
89

Ultimul meci în Grupa E la EURO 2024 al naționalei antrenată de Edi Iordănescu este programat astăzi, 26 iunie, împotriva Slovaciei.Vezi cotele Superbet pentru confruntarea cu Slovac...

A adolescentă a dispărut de acasă: Sunați la 112 sau anunțați Poliția dacă o vedeți pe Mirabela!

astăzi, 14:02
201

Adolescenta a părăsit domiciliul în cursul zilei de 25 iunie, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Alexuță Mirabela Ionela are 1,50 m î...