De marți (nota red. 17 decembrie 2024) într-o săptămână este Ajunul Crăciunului. Atunci copiii merg cu colinda să vestească Nașterea lui Iisus Hristos, iar gospodinele fie așteaptă preotul, fie fac ultimele pregătiri pentru masa de Crăciun.
În supermarket-uri, în piețe, dar și în trafic aglomerația este la ordinea zilei. În această săptămână botoșănenii fac ultimele cumpărături pentru masa de Crăciun. Prețurile sunt destul de piperate la carne, dar și pentru celelalte alimente cetățenii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare.
De exemplu, în Hala de Carne de la Piața Mare din municipiul Botoșani un kilogram de pulpă de porc fără os începe de la 24 sau 25 de lei, în funcție de comerciant. Cotletul de porc fără os începe de la 26 de lei kilogramul, iar costița de la 25 de lei.
Pentru pulpa de vițel botoșănenii trebuie să achite pentru un kilogram 35 de lei. Baxul de pulpe de pui începe de la 10,90/kilogram, copănelele de la 10,90/kilogram, iar pentru pulpele de pui superioare prețul începe de la 12,50 pe kilogram.
Un kilogram de piept de pui dezosat este aproximativ 30 de lei, iar pieptul de pui cu os este 22,50 lei/kilogram.
În weekend-ul următor se așteaptă valul cel mai mare de cumpărători, iar comercianții, dar și clienții trebuie să se „înarmeze” cu multă răbdare.
Pe lângă alimente, botoșănenii sunt acum și în căutarea cadourilor pentru cei mici și pentru apropiați.