Cascada de gheață de la Tudora oferă zilele acestea cea mai frumoasă și tulburătoare priveliște (Video)

Cascada de gheață de la Tudora oferă zilele acestea cea mai frumoasă și tulburătoare priveliște (Video)

Iubitorii de natură și drumeții pot admira zilele acestea frumusețea tulburătoare a Canionului Bahluiului, săpat în calcare și gresii biogene, din rezervația de tisa de la Tudora.

Cele câteva mici cascade din canionul Bahluiului au înghețat formând o perdea de gheață spectaculoasă, ce a întregit imaginea de o frumusețe extraordinară a acestei rezervații.

Pădurea de Tisa din comuna Tudora, județul Botoșani,  s-a format cu cel puțin 300 de ani în urmă, ca urmare a unor schimbări climatice pe o anumită durată de timp.

Rezervația de Tisa este locul din România unde se mai găsesc, în număr mare, exemplare de Tisa. Câteva lunecări de teren lasă în urmă roci dure, câteva mici cascade de care s-ar bucura oricine să le vadă.

Localizată în regiunea Dealu Mare – Tudora, la o altitudine de peste 550 m, cu o suprafață de 117 ha, rezervația prezintă specii de arbori de tisa, specie rară pentru țara noastră, având o esență foarte tare.

Rezervația a fost constituită în scopul conservării arborelui Taxus baccata , declarat monument al naturii pe întreg teritoriul țării. Este un arbore ce se adaptează la condițiile unui climat subarctic, fiind specific taigalei siberiene.

Sursa Foto&Video: Facebook - Cocoteni Hai-hui Ionuț Haidău

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Un cadru didactic botoșănean rememorează momentele tragice ale cutremurului din 1977: „Repede afară! E cutremur!”

astăzi, 19:08
149

4 martie 1977: nimic din ziua aceea nu prevestea tragedia care avea să se abată asupra României.Doar 56 de secunde au fost suficiente pentru a zgudui din temelii o țară întreagă....

Sfârșit tragic pentru o adolescentă din Botoșani, răpusă de boală la doar 17 ani

astăzi, 18:18
747

O adolescentă din Botoșani a fost învinsă de boală la doar 17 ani.Sabina Ghelbere locuia în satul Stâncești, comuna Mihai Eminescu, iar în noaptea de miercuri eleva a ...

Praf saharian deasupra jumătății de nord a României

astăzi, 10:24
340

Un nou val de praf saharian a ajuns la începutul lunii martie deasupra Europei de Vest, iar joi va acoperi cerul din jumătatea de nord a României, informează meteoradar.roDeși prafu...