Cascada de gheață de la Tudora oferă zilele acestea cea mai frumoasă și tulburătoare priveliște (Video)

Cascada de gheață de la Tudora oferă zilele acestea cea mai frumoasă și tulburătoare priveliște (Video)

Iubitorii de natură și drumeții pot admira zilele acestea frumusețea tulburătoare a Canionului Bahluiului, săpat în calcare și gresii biogene, din rezervația de tisa de la Tudora.

Cele câteva mici cascade din canionul Bahluiului au înghețat formând o perdea de gheață spectaculoasă, ce a întregit imaginea de o frumusețe extraordinară a acestei rezervații.

Pădurea de Tisa din comuna Tudora, județul Botoșani,  s-a format cu cel puțin 300 de ani în urmă, ca urmare a unor schimbări climatice pe o anumită durată de timp.

Rezervația de Tisa este locul din România unde se mai găsesc, în număr mare, exemplare de Tisa. Câteva lunecări de teren lasă în urmă roci dure, câteva mici cascade de care s-ar bucura oricine să le vadă.

Localizată în regiunea Dealu Mare – Tudora, la o altitudine de peste 550 m, cu o suprafață de 117 ha, rezervația prezintă specii de arbori de tisa, specie rară pentru țara noastră, având o esență foarte tare.

Rezervația a fost constituită în scopul conservării arborelui Taxus baccata , declarat monument al naturii pe întreg teritoriul țării. Este un arbore ce se adaptează la condițiile unui climat subarctic, fiind specific taigalei siberiene.

Sursa Foto&Video: Facebook - Cocoteni Hai-hui Ionuț Haidău

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Muzeul Județean Botoșani organizează, sâmbătă, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor

Vineri, 11 Iunie 2021
365

Muzeul Judeţean Botoşani organizează sâmbătă, 12 iunie 2021, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor.Evenimentul cultural se înscrie în cadrul celui organizat anual la nivel e...

Minor reținut pentru complicitate la înșelăciune prin metoda ”accidentul”

Vineri, 11 Iunie 2021
520

Având în vedere cercetările care se efectuează într-un dosar penal privind săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la înșelăciune și o infracțiune de înșelăciune, la data de 10 i...

Elevii de clasa a VIII-a încheie vineri cursurile gimnaziului

Vineri, 11 Iunie 2021
285

Elevii de clasa a VIII-a termină, vineri, cursurile ciclului gimnazial, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Înscrierile pentru susţinerea Evaluării Naţionale au început pe...