Casa socială „Sfânta Irina” a Parohiei Pacea a fost sfințită în prezența lui Nichifor Botoșăneanul și a unui sobor de preoți și diaconi! (foto, video)

Sâmbătă dimineață, Biserica „Nașterea Maicii Domnului” de la Pacea a îmbrăcat straie de sărbătoare. 

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul a fost prezent la Botoșani pentru a oficia slujba de sfințire a Casei Sociale „Sfânta Irina”.

De la ora 07:00 a fost oficiată Slujba Aghesmei, iar primirea Ierarhului a avut loc la ora 09:00 după care s-a ținut Sfânta Liturghie Arhierească.

De la ora 11:00 a început sfințirea Casei Sociale „Sfânta Irina”, care este situată lângă lăcașul de cult.

Așezământul social „Casa Irina” a fost construit într-un an și jumătate, pe amplasamentul unei magazii vechi. Casa are subsol, parter și mansardă, se pot desfășura activități social culturale, are capelă mortuară și un apartament parohial pentru nevoi sociale.


Spațiul interior este amenajat și compartimentat astfel: sala Pistis, amplasată la subsol și destinată activităților social culturale ale parohiei, sala Elpis capelă mortuară, sala Agapi destinată activității de donare de haine pentru copii, precum și un apartament parohial pentru diverse nevoi sociale. Lucrările de zidire a casei sociale au fost demarate la inițiativa și prin purtarea de grijă a preotului paroh Mihai Marian Macuc, fiind posibile prin jertfa și osteneala enoriașilor parohiei, precum și prin sprijinul donatorilor și binefăcătorilor. S-a binecuvântat această lucrare prin slujba de sfințire săvârșită de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi”, a declarat pr. Petru Fercal, protopopul de Botoșani.

La slujbă au participat zeci de enoriași din Botoșani, dar și din județul Suceava.

Preotul paroh al Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” de la Pacea, Mihai Marian Macuc, a ținut să își ceară scuze pentru presiunea pe care a pus-o pe parohie pentru urgentarea lucrărilor.

Cu emoțiile aferente, aș vrea să mulțumesc Lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru că ne-a dat șansa să facem fapte bune. Consider că doar Dumnezeu ne lasă să facem faptele cele bune, el ne binecuvântează să le facem. Am pus oleacă de presiune pe Parohie, pentru că s-a făcut într-un an jumătate și nu este ușor. Într-un an jumătate tot am cerut și îmi cer iertare, vă mulțumesc cu această ocazie”, a precizat pr. Mihai Marian Macuc.

Părintele Mihai-Marian Macuc a primit din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Crucea „Sfântul Ierarh Dosoftei”, iar tuturor celor care s-au implicat în lucrările de ridicare a Așezământului Social „Sfânta Irina” ierarhul le-a acordat distincții de vrednicie.

Nu a fost nici cald, nici ploaie. O zi ca să înțelegem că Dumnezeu lucrează în zilele noastre, lucrează în istorie. Și atunci când doi sau trei ne adunăm în numele Lui, Domnul este în mijlocul nostru și lucrează cele care ne sunt trebuincioase. Nu întâmplător ne-a învățat să îl numim în rugăciunile noastre Tatăl Nostru. Nu Stăpânul Nostru, deși este. Nu Dumnezeul nostru, deși este. Nu Marele Creator, deși este și singurul, ci Tatăl Nostru ca să înțelegem precum tatăl cunoaște nevoile pruncului înainte ca pruncul să le poată formula și rosti cuvinte, cunoaște dorul și nevoile cele mai adânci”, a spus, în final, PS Nichifor Botoșăneanul.

După asta, ierarhul a mers la Gulioaia, unde a așezat piatra de temelie și a sfințit locul pentru un locaş de cult care va fi construit pentru parohia înființată la finalul anului trecut.

 

 




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

Friday, 27 September 2024

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

Friday, 27 September 2024

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...