Violența colcăie în județ. Bătăi cu topoare, bâte și sape, inclusiv între rude, anchetate

Violența colcăie în județ. Bătăi cu topoare, bâte și sape, inclusiv între rude, anchetate

Incidentele violente par să ia amploare, arată bilanțul unor evenimente petrecute în ultima săptămână. Scandalurile și bătăile raportate prin apel la 112, în ultimele zile, au vizat, în mare parte, locuitori din mediul rural.

Luni, în localitatea Hulub din comuna Dângeni, un bărbat în vârstă de 53 de ani, aflat la vânătoare împreună cu mai mulți colegi, a fost urmărit cu mașina, circa zece kilometri, de către un grup de tineri. El a fost atacat apoi cu topoarele, fiind scos din mașina avariată și lovit cu brutalitate. Agresorii îl suspectează de uciderea unui câine aparținând tatălui unuia dintre ei, astfel că bărbatul a ajuns la spital cu o mână ruptă și mai multe traumatisme.

Marți, o femeie de 47 de ani a fost bătută de propria cumnată, în vârstă de 41 de ani, în urma unui conflict izbucnit spontan. S-a întâmplat în comuna Corni. Acestea au degenerat o ceartă legată de familia agresoarei, recurgând la pumni și picioare pentru a se face „înțelese”. Numai că femeia de 47 de ani încasase lovituri puternice în zona abdomenului, care au determinat o ruptură de splină, după cum au diagnosticat medicii ulterior internării sale. 

În aceeași zi, la Bădiuţi, doi fraţi de 50 şi 53 de ani, s-au luat la bătaie din cauza unor neînţelegeri în gospodărie. Victima, de 53 de ani, a fost lovită de mai multe ori la nivelul feței şi al pieptului. După ce a scăpat din pumnii fratelui, bărbatul a apelat serviciul 112, iar în cele din urmă a ajuns la Urgenţe, pentru a primi îngrijiri medicale. 

Apoi, un bărbat de 56 de ani, din Coșula, a ajuns la spital, după ce a fost lovit peste faţă cu o sapă. Acesta se afla pe un teren agricol împreună cu concubina sa. La un moment dat, cei doi s-au întâlnit cu doi vecini, de 20 şi 73 de ani, cu care aveau un conflict mai vechi, din cauza unei parcele de teren. Între cei patru a început o adevărată luptă, care s-a terminat la scurt timp, după ce bărbatul de 56 de ani a fost lovit cu unealta agricolă peste faţă. Iubita acestuia a sunat la 112, iar în cele din urmă bărbatul a ajuns la Urgenţe, pentru a fi tratat de medicii specialişti ORL.

Polițiștii efectuează cercetări în toate aceste cazuri.

„În toate situațiile semnalate, avem dosare deschise pentru loviri sau alte violențe, respectiv pentru violență în familie, cercetările fiind efectuate pe faptă, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii evenimentelor. În funcție de rezultate, se dispun măsuri și soluții procedurale”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

(fotografie din arhivă)

 

Spune-ne opinia ta