VIDEO: Noi restricții, la pachet cu descinderi în Botoșani. Zeci de amenzi aplicate, inclusiv pentru evenimente private

VIDEO: Noi restricții, la pachet cu descinderi în Botoșani. Zeci de amenzi aplicate, inclusiv pentru evenimente private

Forțele de ordine și organele de control au desfășurat o serie de acțiuni cu efective mărite, în ultimele 24 de ore, în urma cărora nu mai puțin de 1.500 de persoane au fost legitimate. În noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe localuri din municipiul Botoșani au fost descinse, în cazul a două dintre acestea fiind aplicate sancțiuni a câte 3000 de lei pentru găzduirea unor evenimente private.

Controalele intensifiate vin în contextul în care numărul cazurilor de infecție depistate în ultimele zile a crescut substanțial, astfel că sâmbătă au fost adoptate noi restricții pentru municipiul-reședință de județ, având în vedere depășirea nivelului de 1,5 infectări per mia de locuitori.

Au participat la acțiuni poliţiştii botoșăneni, reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, reprezentanți ai Protecției Consumatorilor, ai Inspectoratul Teritorial de Muncă,  pompieri și polițiști locali. S-a intervenit pe raza întregului județ, în vederea respectării interdicțiilor impuse în contextul răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale în contextul COVID-19, dintre care 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 lei pentru nepurtarea măștii de protecție și două sancțiuni contravenționale aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spații publice închise, în valoare de 6000 lei, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

„Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare! Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor necesare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, precum purtarea măștii de protecție, dar și păstrarea distanței fizice pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru protecția celor din jur!”, a transmis Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta