Un tânăr arestat pentru o spargere în Botoșani a evadat din sediul Poliției pe geam

Un tânăr arestat pentru o spargere în Botoșani a evadat din sediul Poliției pe geam

Un tânăr de 18 ani, din județul Iași, arestat la Botoșani la începutul acestui an după mai multe furturi, aflat în stare de arest preventiv pentru furt și conducere fără permis, a evadat, marți seară, din sediul Poliţiei din Urziceni pe geamul din baie, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Ialomiţa.

„În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 17,30, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au efectuat activităţi de cercetare penală într-un dosar penal privind doi tineri, de 17 şi 18 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducere fără permis, ambii aflaţi în stare de arest preventiv. În timpul cercetărilor, tânărul de 18 ani, din judeţul Iaşi, în timp ce se afla în grupul sanitar din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni, a evadat de sub escortă, părăsind clădirea pe geamul exterior”, se arată într-un comunicat al IPJ Ialomiţa.

Tânărul în cauză a fost arestat preventiv în urma unei decizii a instanței din Botoșani, după o spargere în orașul Flămânzi, înfăptuită în luna februarie a acestui an. El și alți doi inculpați au sustras un autoturism din curtea unei locuințe și un lănțișor cu pandantiv, din metal prețios, dintr-un alt autoturism care era staționat într-o altă curte. Câteva zile mai târziu, Opelul furat a fost găsit abandonată pe o stradă din comuna Strunga, din județul Iași, iar polițiștii le-au luat urma suspecților. Reținerea acestora a avut loc pe 13 februarie a.c. când, ajutați de mai multe structuri, polițiștii din Flămânzi au descins la domiciliile suspecților și, în urma perchezițiilor, au găsit bunuri din prejudiciu. El a fost plasat apoi sub arest la domiciliu de către judecătorii botoșăneni. 

Poliţiştii au instituit filtre în tot judeţul şi IPJ Ialomiţa a angrenat forţe suplimentare de la toate serviciile operative în vederea identificării acestuia. De asemenea, a fost solicitat sprijinul jandarmilor ialomiţeni, cu un câine de urmă.

În momentul evadării tânărul era îmbrăcat cu un tricou negru cu inscripţii albe, blugi negri şi adidaşi albi, fără şireturi. Persoanele care pot oferi informaţii sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112, transmite IPJ Ialomiţa

 

Spune-ne opinia ta