Un bărbat cu dublă cetățenie a încercat să treacă vama cu un permis de conducere fals

Un bărbat cu dublă cetățenie a încercat să treacă vama cu un permis de conducere fals

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut efectuează cercetări în privința unui bărbat de 43 de ani care, în timpul controlului de tranzitare, a prezentat un permis de conducere polonez fals, informează Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, acesta deține atât calitatea de cetățean al României, cât și pe cea de cetățean al Republicii Moldova. Duminică, el a încercat să intre în județ conducând un autoturism înmatriculat în Franța.

„La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat că în luna decembrie a anului trecut, intenționând să-și preschimbe permisul de conducere moldovenesc valabil deținut cu unul emis de autoritățile poloneze, a apelat la serviciile unei societăți de profil din Polonia care, contra sumei de 300 euro, i-a trimis documentul prezentat la control. Acesta a mai declarat că nu avea cunoștință despre faptul că documentul este fals ori falsificat”, a explicat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Spune-ne opinia ta