Ucraineni reținuți și țigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă (video)

Ucraineni reținuți și țigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă (video)

Polițiștii de frontieră dorohoieni au descoperit și confiscat, duminică, în apropiere de localitatea Mihăileni, 500 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 5.000 de lei, pe care doi tineri ucraineni au încercat să le introducă ilegal în România. Pe timpul acțiunii, s-a făcut uz de armamentul din dotare, informează Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, operațiunea a avut la bază informații obținute ca urmare a schimbului de date cu autoritățile de frontieră din Ucraina. Imigranții au fost depistați în jurul orei 21:45, cu ajutorul termoviziunii. Ei transportau cutii voluminoase.

„Polițiștii de frontieră au monitorizat persoanele, care s-au deplasat prin culturile agricole, iar în jurul orei 22.10 au procedat la interceptarea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă suspecții nu s-au supus, abandonând coletele și fugind în direcții diferite. Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, reușind astfel să-i rețină pe fugari, fiind vorba de doi cetățeni ucraineni în vârstă de 27 și respectiv 25 de ani. În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, a transmis comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

La inventariere, a rezultat cantitate de 500 de pachete de țigări, în valoare de 4.971 de lei. Bunurile au fost confiscate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autoritățile de frontieră ucrainene sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza acordului de readmisie încheiat între Uniunea Europeană și Ucraina, cei doi cetățeni au fost preluați de autoritățile statului vecin. Reprezentanții celor două state vor colabora și în viitor și vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine și siguranță la frontiera comună”, a adăugat Răcnea.

 

 

Spune-ne opinia ta