Teroare asupra unei familii din Botoșani, dezlănțuită de un apartament (video)

Teroare asupra unei familii din Botoșani, dezlănțuită de un apartament (video)

O familie din municipiul Botoșani trăiește în teroare, din cauza conflictelor tot mai violente cu rude care încearcă să obțină apartamentul în care locuiește. În mai puțin de 24 de ore, cei doi soți proprietari au fost bătuți, amenințați, au suportat distrugeri, iar imobilul le-a fost incendiat în toiul nopții. Au fost emise două ordine de restricție provizorii de către polițiști, însă zadarnic.

Potrivit Sunitei A., în vârstă de 36 de ani, familia sa a căzut victimă neînțelegerilor legate de bunuri materiale. În 2012, înainte de muri, tatăl reclamantei i-ar fi lăsat moștenire un apartament, însă fără a concretiza juridic preluarea. Favoritismul a declanșat nemulțumiri, astfel că, după ani de presiuni, femeia a renunțat la imobil și a plecat în străinătate. În 2019, ea și soțul său au reușit să achiziționeze un alt apartament, pe strada Săvenilor, cu acte în regulă. Întoarcerea în Botoșani avea să le reactiveze conflictele familiale.

„Ne-au tot amenințat de multă vreme că ba ne dă foc la casă, ba ne taie degetele, ba ne omoară, dacă nu mergem la produs, la muncă sau la furat pentru ei. Eu și bărbatul meu am lucrat multă vreme în străinătate, după ce am renunțat la apartamentul primit moștenire. Și toate neamurile știau despre hotărârea lui tata. Ne-au făcut în fel și chip și am renunțat, am plecat. Abia acum doi ani și ceva am reușit să avem destui bani de un apartament și l-au cumpărat cu acte în regulă. Nici așa nu am avut liniște”, relatează femeia.

Situația a degenerat joi, când o soră, o nepoată și soțul celei din urmă au venit în vizită pentru a o convinge pe Sunita să muncească sau să fure pentru ei. Discuțiile aprinse s-au transformat într-o încăierare.

„A venit sora mea cu electroșocul, cu cuțitul, m-a bătut și pe mine, și pe soțul meu. Ea și nepoata au fost cele mai agresive, din cale afară. Au am două fete, una de 19 ani și una de trei. Aia mare s-a trezit de la zgomot și a intervenit și ea, că altfel cred că ne omorau în casă. Ne-au spart geamul și au plecat, apoi am mers la Poliție. Ei ne-au dat un ordin de protecție și credeam că vom fi în siguranță”, a povestit Sunita.

Spre seară, aceleași persoane ar fi tăiat cauciucurile autoturismului deținut de către soțul reclamantei. Amenințările au continuat, iar oamenii legii au emis un nou ordin de restricție, care interzicea rudelor pârâte să se apropie la mai puțin de 200 de metri de presupusele victime. Familia a plecat de acasă, iar în jurul orei 3:00 a fost anunțată că imobilul i-a fost cuprins de flăcări.

„M-au sunat tot de la Poliție să-mi spună că apartamentul unde locuiesc ardea. Noroc că nu eram acasă, altfel cred că nu mai ieșeam vii de acolo. Tot ei au aruncat cu benzină pe geam și au aprins-o, mi-au spus asta. Cred că sunt nebuni, nu pot să înțeleg cât de departe pot merge și nu știu ce să mai fac ca să se oprească. Să vină polițiștii, să fie închiși, să avem liniște. Acum stăm la un frate de al meu, ne adăpostește până vine cineva și îi leagă. Ne e frică și să trecem strada”, acuză Sunita.

Oamenii legii au deschis dosar penal in rem, pânâ la stabilirea cu exactitate a tuturor suspecților și a gradului de vinovăție corespunzător fiecărei persoane implicate în parte.

„În urma celor trei sesizări depuse de reclamanta în cauză, s-a demarat o anchetă sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, constând în trei acte materiale, amenințare și nerespectare a ordinului de protecție. Zona este monitorizată în prezent. În funcție de rezultatele cercetărilor, vom dispune măsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Delia Nenișcu.

 

 

Spune-ne opinia ta