Sprijin financiar pentru sute de pensionari din municipiul Botoșani!

Sprijin financiar pentru sute de pensionari din municipiul Botoșani!

511 pensionari din municipiul Botoșani au primit tichete sociale, acestea fiind distribuite de către funcționarii Direcției de Asistență Socială. Este vorba despre tranșa acordată înaintea sărbătorilor pascale.

Ajutorul, în cuantum de 100 de lei de persoană, este destinat pensionarilor din sistemul public de pensii care au împlinit sau împlinesc în acest an 65 de ani și care au venitul net lunar, provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular, mai mic sau cel mult egal cu nivelul indemnizației sociale stabilită anual prin legea bugetului de stat multiplicată cu coeficientul 1,02, respectiv 1.307 de lei.

Nu beneficiază de acest ajutor pensionarii care au venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

„Acest ajutor se acordă de câțiva ani și face parte din pachetul de măsuri sociale destinat pensionarilor și asumat de municipalitatea botoșăneană”, a declarat viceprimarul Liviu Toma. 

Tichetele sociale se distribuie de două ori pe an, în apropierea sărbătorilor pascale și sărbătorilor de iarnă, în baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 288 din 20 decembrie 2016, modificată prin Hotărârea de Consiliu Local 156 din aprilie 2022. Înaintea sărbătorilor de iarnă 2023, au primit tichete sociale 440 de pensionari din municipiul Botoșani.

Cu aceste tichete, pensionarii beneficiază de bunuri și servicii în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente, servicii medicale sau de curățenie.

Unitățile care asigură aceste produse sau servicii sunt incluse în lista care a fost distribuită pensionarilor odată cu înmânarea tichetelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

Miercuri, 12 Iunie 2024
132

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

Miercuri, 12 Iunie 2024
142

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

Miercuri, 12 Iunie 2024
236

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...