Speranța renaște prin mâinile unui pompier botoșănean

Speranța renaște prin mâinile unui pompier botoșănean

Apropierea Sărbătorii Învierii Domnului nu este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Sunt oameni care privesc viitorul cu lacrimi în ochi și doar un sprijin, uneori neașteptat, le poate reda speranța în suflet.

O familie formată din șase persoane, dintre care doi copii mici, din orașul Flămânzi, a trecut prin clipe grele, la începutul lunii martie, atunci când și-a văzut, într-o clipă, casa transformată în scrum, fără posibilitatea de a-și construi singuri un nou cămin.

„Încă de atunci, colegul nostru, plutonier adjutant Petru Grigoraș, s-a gândit la ei și și-a propus să le dea o mână de ajutor, cum de altfel a mai făcut și cu alte familii nevoiașe din comunitatea în care trăiește. Alături de câțiva prieteni din copilărie și cunoscuții din mediul on line, a inițiat pe rețelele de socializare o campanie de strângere de fonduri pentru reconstrucția casei. Oamenii nu au rămas indiferenți la necazul familiei și au adunat atât bani, cât și materiale de construcție”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

La sfârșitul lunii martie casa era deja ridicată, acoperișul, ferestrele, ușile erau montate și o sobă construită.

Oamenii cu suflet care s-au alăturat acestui demers și-au dorit ca familia să petreacă Sfintele Sărbători de Paște în nouă locuință. Însă, mai este mult de muncă până când casa poate fi locuită, motiv pentru care cetățenii sunt rugați să fie solidari cu această familie.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
442

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
663

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
378

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...