Siguranța pe internet, promovată de polițiștii botoșăneni în rândul elevilor

Siguranța pe internet, promovată de polițiștii botoșăneni în rândul elevilor

Având în vedere faptul că ziua de 8 februarie este sărbătorită la nivel global ca Ziua Internetului Mai Sigur, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost alături de elevii din clasele gimnaziale ale Școlii Gimnaziale nr. 7 din municipiul Botoșani, în mijlocul cărora au derulat activități de informare, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Activitățile au avut ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunțarea părinților despre intenția unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane și anunțarea acestor incidente.

Activități similare vor avea loc și la nivelul altor unități școlare din județ.

Polițiștii botoșăneni le oferă părinților o serie de recomandări, precum supravegherea activității copilului pe internet, folosirea internetului împreună cu copiii, căutând informații interesante pentru aceștia, așezarea computerului conectat la internet într-o zonă deschisă, de unde părinții pot supraveghea cu ușurință activitatea acestuia pe computer, folosirea anumitor mecanisme de control parental și instalarea instrumentelor de filtrare a internetului ca măsuri suplimentare de supraveghere, și copilului trebuie să i se arate cum să folosească setările de siguranță.

Mai mult decât atât, copiii trebuie învățați să nu dea niciodată date personale sau poze celor cu care corespondează pe internet, trebuie să li se explice că nu este bine să stabilească, fără acordul lor, întâlniri cu persoane pe care le cunosc doar de pe internet, trebuie încurajați să le dezvăluie părinților dacă cineva din mediul on-line îi face să se simtă inconfortabil ori le provoacă teamă, trebuie învățați ce înseamnă autoprotecția pe internet, să aibă o atitudine responsabilă și cuviincioasă pe internet.

În cazul în care părintele sesizează schimbări negative în comportamentul copilului trebuie să discute cu aceștia și să încerce să afle cauzele care au generat aceste modificări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

astăzi, 11:44
13

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
904

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...

La mulți ani! Asistenții medicali sărbătoriți la Botoșani printr-un simpozion! (foto, video)

Luni, 13 Mai 2024
521

Vineri, în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia, a avut loc un simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Tema din acest an a fost „Cal...