Se intensifică acțiunile de verificare a respectării noilor măsuri împotriva răspândirii Covid-19

Se intensifică acțiunile de verificare a respectării noilor măsuri împotriva răspândirii Covid-19

Forțele de ordine și angajații instituțiilor cu atribuții de control vor intensifica, în perioada următoare, acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în actualul context epidemiologic, transmite Cancelaria Prefectului.

Potrivit sursei citate, activitățile se vor desfășura pe raza întregului județ, fiind vizate zonele aglomerate, localurile, instituțiile publice și transportatorii.

În comunele Roma și Tudora, carantina a fost prelungită cu șapte zile, prin ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență, astfel că forțele de ordine vor continua monitorizarea populației și trierea persoanelor aflate în tranzit.

De joi, în localitățile unde incidența îmbolnăvirilor COVID-19 depășește 6 cazuri la mia de locuitori, acesta fiind și cazul municipiului Botoșani, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise, cu excepția cazurilor prevăzute în mod expres de lege. Regula completează obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale.

De asemenea, conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 75 din 3 octombrie 2021, se mențin măsurile de protecție, obligațiile și restricțiile care trebuie respectate, aprobate prin Hotărârea nr. 57 din 10 septembrie a. c., potrivit cărora, activitatea agenților economici și a organizatorilor de evenimente va fi adaptată în funcție de incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, a localității din care fac parte.

„Reamintim obligația Comitetelor locale pentru situații de urgență de a adopta măsuri specifice în vederea prevenirii și controlului infecțiilor generate de virusul SARS-COV-2 la nivel local, precum și obligația desfășurării în regim permanent a activității tuturor centrelor operative pentru situații de urgență cu activitate temporară”, a afirmat prefectul județului, Dan Nechifor. 

 

Spune-ne opinia ta