Polițiștii de frontieră, duși la pușcărie pentru familiarizare

Polițiștii de frontieră, duși la pușcărie pentru familiarizare

Un nou scandal a izbucnit în Ministerul de Interne după ce a fost semnat un protocol între Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) și Direcția Generală Anticorupție (DGA), care obligă polițiștii de frontieră să viziteze penitenciare pentru a se familiariza cu pușcăria, în eventualitatea în care ar deveni corupți.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră măsura ilegală, abuzivă și umilitoare, spunând că polițiștii de frontieră sunt etichetați ca și „corupți” sau „pușcăriabili”, potrivit Adevărul.ro.

„Pe când un tratament similar și politicienilor?!”, se întreabă Cosmin Dorobanțu, președintele federației care acuză guvernanții că au politizat instituțiile de forță, prin numirea unor șefi obedienți clasei politice și care nu mai fac diferența dintre realitate și absurd.

Într-un comunicat de presă transmis de FSANP se precizează că măsura care îi pune pe polițiștii de frontieră să „defileze” prin fața deținuților transformă pușcăriile în „pelerinaj pentru pupatul moaștelor Sfintei Corupții, sub ochii zeflemitor ai infractorilor, care, în majoritatea cazurilor, fac glume deșănțate și înjură orice vizitator al instituțiilor de forță care le trece prin fața gratiilor.”.

Conform protocolului dintre cele două instituții din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, câte 8 polițiști de frontieră sunt obligați să meargă săptămânal în sectorul de deținere al penitenciarelor pentru a observa în ce condiții își execută pedeapsa deținuții, cu scopul de a conștientiza consecințele faptelor de corupție.

Vizitarea pușcăriilor cu scopul de conștientizare a cetățenilor față de consecințele săvârșirii unei infracțiuni reprezintă o acțiune umilitoare din punct de vedere uman, care se subscrie torturii psihice, constituind o situație fără precedent și fără o bază legală și morală sustenabilă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
94

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
57

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...