Polițiștii de frontieră, duși la pușcărie pentru familiarizare

Polițiștii de frontieră, duși la pușcărie pentru familiarizare

Un nou scandal a izbucnit în Ministerul de Interne după ce a fost semnat un protocol între Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) și Direcția Generală Anticorupție (DGA), care obligă polițiștii de frontieră să viziteze penitenciare pentru a se familiariza cu pușcăria, în eventualitatea în care ar deveni corupți.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră măsura ilegală, abuzivă și umilitoare, spunând că polițiștii de frontieră sunt etichetați ca și „corupți” sau „pușcăriabili”, potrivit Adevărul.ro.

„Pe când un tratament similar și politicienilor?!”, se întreabă Cosmin Dorobanțu, președintele federației care acuză guvernanții că au politizat instituțiile de forță, prin numirea unor șefi obedienți clasei politice și care nu mai fac diferența dintre realitate și absurd.

Într-un comunicat de presă transmis de FSANP se precizează că măsura care îi pune pe polițiștii de frontieră să „defileze” prin fața deținuților transformă pușcăriile în „pelerinaj pentru pupatul moaștelor Sfintei Corupții, sub ochii zeflemitor ai infractorilor, care, în majoritatea cazurilor, fac glume deșănțate și înjură orice vizitator al instituțiilor de forță care le trece prin fața gratiilor.”.

Conform protocolului dintre cele două instituții din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, câte 8 polițiști de frontieră sunt obligați să meargă săptămânal în sectorul de deținere al penitenciarelor pentru a observa în ce condiții își execută pedeapsa deținuții, cu scopul de a conștientiza consecințele faptelor de corupție.

Vizitarea pușcăriilor cu scopul de conștientizare a cetățenilor față de consecințele săvârșirii unei infracțiuni reprezintă o acțiune umilitoare din punct de vedere uman, care se subscrie torturii psihice, constituind o situație fără precedent și fără o bază legală și morală sustenabilă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenționare ANM: „Se anunță temperaturi de -20 de grade Celsius. România se confruntă cu fenomene meteo extreme”

astăzi, 19:13
34

Valul polar aduce ninsori și viscol puternic la noi în țară. Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu.Noaptea trecută s-au înregistrat temperaturi ex...

Astăzi: CFR 1907 Cluj - FCSB, ora 21.00! Cel mai tare meci al campionatului

astăzi, 17:09
26

Astăzi se va juca cel mai tare duel din Superliga României. Formațiile ce s-au bătut la campionat de fiecare dată în ultimii cinci ani sunt gata să facă un show de excepție, chiar ...

Câinii antrenați pentru a face treaba a 10 polițiști. De instruirea lor se ocupă cei mai buni instructori

astăzi, 15:49
36

Bogdan Fedor este unul dintre puținii polițiști pasionați care și-au îndeplinit visul de a instrui și a lucra alături de câini. Zeus, un ciobănesc belgian născut în Centrul ...