Polițiștii au dus un bărbat la Psihiatrie, după ce acesta a avariat mai multe mașini din Botoșani și a băgat spaima în locatari

Polițiștii au dus un bărbat la Psihiatrie, după ce acesta a avariat mai multe mașini din Botoșani și a băgat spaima în locatari

Un bărbat de 48 de ani din municipiul Botoșani a distrus mai multe mașini, în decursul ultimelor zile, iar polițiștii l-au identificat și transportat, luni, la Secția de Psihiatrie.

Mai mulți locuitori din zona Bucovina, unde cetățeanul obișnuiește să își facă veacul, au declamat că autoturismele lor sunt avariate de către individul în cauză, fiind speriați de gândul că hoinarul ar putea adopta un comportament agresiv și față de copii. Mai mult, bărbatul ar deține un cuțit, cu care obișnuia să sperie trecătorii.

Poliția municipiului Botoșani a fost sesizată, prin apel la 112, cu privire la devierile comportamentale și pagubele pe care bărbatul le produce. Teodor Calimachi este cel care a alertat autoritățile, luni dimineață, după ce a găsit o oglindă a propriului autoturism ruptă, știind că autorul este cunoscut pentru tulburările sale pe fond psihic.

„Are probleme mentale, cuțit la el și distruge mașini în Botoșani. Azi în zona Școlii nr. 6. Indiferența ucide, oameni buni, au trecut oameni și au spus că au văzut și ei cum rupea oglinzi la mașini dar nu era treaba lor, nu? Fără să știe că omul poartă cuțit, că doar nu e treaba noastră. Culmea, că peste 30 de minute trebuie să iasă copiii noștri de la școală și să circule pe stradă cu indivizi de genul ăsta”

, s-a plâns Alexandru Mandric, unul dintre locuitorii din Bucovina.

„Această persoană stă la mine în cartier, este bolnav psihic. A fost dus de n ori la Psihiatrie, cei de acolo nu îl țin mai mult de două săptămâni și îi dau drumul iar. Ne este frică să lăsăm copiii afară, în parc, din cauza lui, că arunca cu ce nimerește”

, spune Dana, locatară în aceeași zonă.

În ziua sesizării prin 112, un echipaj a ajuns în cartierul menționat în plângere și l-a identificat pe bărbat, pe care l-a transportat, ulterior, spre Secția de Psihiatrie. Acesta este internat în continuare, iar pe numele său este întocmit un dosar penal pentru distrugere, fără vreo sancțiune de ordin bănesc.

„Bărbatul nu avea cuțit asupra sa, în momentul în care colegii l-au identificat și percheziționat corporal. Este și acum internat la Psihiatrie, iar pe numele său este întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii de distrugeri. Cei păgubiți își vor putea recupera prejudiciul exclusiv prin intermediul proceselor de fond civil pe care le pot intenta împotriva acestuia, polițiștii nu au aplicat nicio amendă. Dosarul va fi înaintat organelor competente în acest sens”

, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Nu este prima dată când cetățeni din municipiul Botoșani intrigă locuitorii din anumite cartiere, cauza tulburărilor comportamentale ale majorității fiind de ordin psihic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
17

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
100

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
23

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...