O treime dintre adolescenții din rural nu sunt la fel de fericiți precum colegii lor. Această situație este întâlnită și în județul Botoșani

Pentru a combate acest fenomen, World Vision România derulează proiectul „Ne încredem în educaţie", care a ajuns anul acesta la 17.376 de adolescenţi din 63 de şcoli.

O treime dintre adolescenții din rural nu sunt la fel de fericiți precum colegii lor. Această situație este întâlnită și în județul Botoșani

O treime dintre adolescenţii din mediul rural spun că nu sunt niciodată sau sunt doar uneori la fel de fericiţi precum colegii lor, conform unui raport al World Vision România.

Mai mult de o treime (39%) dintre respondenţi susţin că sunt trataţi diferit faţă de ceilalţi colegi şi aproape jumătate simt că nu au control asupra lucrurilor din viaţa lor.

Pentru a combate acest fenomen, World Vision România derulează proiectul „Ne încredem în educaţie", care a ajuns anul acesta la 17.376 de adolescenţi din 63 de şcoli. Tinerii au participat la 637 de sesiuni în zece judeţe din regiunile Moldova şi Oltenia, iar aproape 500 de profesori au fost la atelierele susţinute în cadrul proiectului şi au fost pregătiţi pentru a putea vorbi cu elevii despre încrederea în ei înşişi.

Proiectul se derulează în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău, Botoşani, Suceava, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Olt, scrie AGERPRES.

Ai încredere în tine" este un program lansat, la nivel mondial, în 2004 şi îşi propune să crească stima de sine a adolescenţilor şi să susţină viitoarea generaţie de adulţi să se bucure de modul în care arată.

Informaţia oferită prin intermediul Programului Dove – „Ai încredere în tine" a ajuns până în prezent la peste 82 de milioane de tineri.

Programul a fost lansat în România în 2021, după ce un studiu a arătat că 74% dintre fetele din România care au încredere în sine scăzută folosesc aplicaţii de editare foto, iar mai mult de jumătate folosesc filtre pentru a le face „să arate mai bine".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
119

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
472

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
183

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...