O minune de copil: Luca Lazăr, botoșăneanul cu voce de înger

O minune de copil: Luca Lazăr, botoșăneanul cu voce de înger

Ultimul an a fost pentru Luca Lazăr, unul al afirmării între copiii muzicali ai orașului nostru. Pasionat de muzică și jurnalism deopotrivă, Luca pare că își urmează deja destinul care i-a fost hărăzit.

Își organizează, ca un om mare timpul, astfel încât să nu existe sincope nici la orele de canto, nici în jurnalism și nici la școală. Disciplinat și susținut de părinții lui în activitățile extrașcolare, Luca e un munte de energie.

Se exprimă cu lejeritate, reține ușor melodiile pe care le înregistrează cu profesionalismul unui artist, are o ureche muzicală deosebită și pune suflet în fiecare lucru pe care îl face. Și mai are ceva, construiește zi de zi la propria imagine ca și când cariera lui muzicală a început de mult timp și știe că talentul fără o susținere puternică a publicului e prea puțin.

Născut la data de 8 iunie 2010, în Botoșani, Luca este elev al Școlii gimnaziale nr. 13, în clasa a IV-a și a început orele de canto cu profesoara Oana Pușcașu la grupul muzical Cheia Sol.

“Luca are o ureche muzicală foarte bună, o voce deosebită, este foarte talentat și în afară de aceste calități, Luca este carismatic și vesel. Are foarte multă energie și reușește să intre de fiecare dată în profunzimea fiecărei melodii pe care o are de cântat. Le interpretează într-un mod original, pune pasiune în tot ceea ce face, e un băiat foarte inteligent”, a spus profesoara Oana Pușcașu.

Din 2019, Luca face canto, iar un an mai târziu, a început și orele de pian ca o dovadă că muzica reprezintă o armonie totală în viața sa. Atât cursurile de canto cât și cele de pian le urmează ca membru al grupului muzical Cheia Sol.

Fire competitivă și foarte ambițioasă, puștiul s-a înscris în 2019 și la cercul de jurnalism “Micii reporteri”, urmând cursurile Școlii de jurnalism Buzz. Nu i-a trebuit un an de zile pentru ca Luca să se aleagă în colectivul redacției Buzz cu propria emisiune.

„Luca a venit cu propunerea de a realiza și de a prezenta o emisiune despre amintirile unor oameni cunoscuți. Mi-a plăcut mult ideea și apoi, împreună, am realizat formatul final care, astăzi, se numește , adică a oamenilor cunoscuți din orașul  nostru. Se pregătește intens pentru fiecare ediție pentru că este un perfecționist. Vrea să știe mereu dacă a fost bine, ce a greșit, ce trebuie să îndrepte. Vorbește frumos, are o voce clară și datorită acestui fapt chiar a înregistrat texte, ca voice-over, la jurnalul copiilor. Este un copil muncitor, talentat și foarte ambițios”, a spus Ioana Matfeev, coordonatorul cercului de jurnalism “Micii reporteri” unde se realizează ziarul Buzz.

I-a avut invitați la emisiunea sa până acum pe Gelu Graur, Oana Pușcașu, Cristina Lupașcu, Andrei Vornicu (Ragazzo), iar în martie îl puteți urmări într-un savuros dialog cu actrița Silvia Răileanu.

Premiile pe care Luca le-a obținut în puținul timp de când face canto dovedesc evoluția sa muzicală.

Trofeul categoriei la Consursul International Volare Piatra Neamt, în anul 2020, premiul I la concursul naţional de muzică uşoară pentru copii şi tineret “Bucuriile Muzicii” ediţia a II-a -Ritmurile Nordului din Botoşani, în perioada 16-17 noiembrie 2019, premiul I la consursul Artele Copilariei din Botoșani din  2020 și premiul II la Concursul International Voci de Înger din Suceava 2020.

Dar, dincolo de premii și distincții, Luca se remarcă în mod deosebit, prin ideile artistice și emoționante pe care le are pentru a-și ilustra videoclipurile pentru melodiile sale. Ajutat de părinții săi minunați, Luca l-a a avut invitat într-un clip pe maratonistul Iulian Rotariu.

Recent, de Dragobete, ziua îndrăgostiților la români, Luca a impresionat publicul adunând pe Youtube mii de vizualizări cu melodia  cântată în duet cu talentata Ilinca Grumeza. Clipul impresionează redând o frumoasă poveste de dragoste, iar ineditul îl face apariția actriței Silvia Răileanu ca personaj  în povestea lui Luca.

Luca își cunoaște potențialul vocal, are stăpânire de sine și alege pentru a interpreta piese dificile, iar  două  dintre ele ce i-au ieșit impecabil pentru vârsta pe care o are sunt celebrele You raise me up și Purple rain.

A urmat cursul de limba engleză Cambridge Star nivel mover advance și practică înotul pentru a fi într-o condiție fizică bună. Îi place să citească, să călătorească și să construiască cu piese Lego.

Are câteva spectacole susținute până acum unde a fost de fiecare dată aplaudat, apreciat și remarcat. Și asta datorită atmosferei pe care știe s-o facă atunci când e pe scenă. Luca, un nume, o voce, un copil ce-și desenează viitorul din fragedă pruncie. 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte valuri de pandemie mai vin peste noi. Verdictul sumbru al unui medic: „Am pierdut bătălia”

astăzi, 09:14
153

Bătălia cu virusul am pierdut-o, iar ceea ce se întâmplă acum este triumful virusului, a declarat medicul Emilian Imbri.Medicul Emilian Imbri susține că bătălia cu COVID-19 ...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (141)

astăzi, 09:00
35

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Încă trăim într-o societate în plină criză, cea morală  detaşându-se accentuat.  De...

Se schimbă Codul Rutier! O nouă interdicție pe drumurile publice!

astăzi, 08:15
275

Se schimbă Codul Rutier! Un proiect de Hotărâre de Guvern a fost pusă în dezbatere publică, zilele trecute, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, în fruntea căruia se afl...