O femeie din județul Botoșani şi-a folosit toţi banii adunaţi de-o viaţă pentru a-şi construi un drum spre cimitir

O femeie din județul Botoșani şi-a folosit toţi banii adunaţi de-o viaţă pentru a-şi construi un drum spre cimitir

La 81 de ani, o bătrână dintr-o localitate din Botoşani şi-a dat bruma de bani pe care a pus-o deoparte pe câteva maşini de piatră, să o poată duce rudele la groapă când îi vine rândul. A pietruit singură drumul de pământ care o lega de restul lumii, după ce s-a rugat în zadar de autorităţi să o ajute.

Primarul spune că nu putea face drumul din bani publici, că mare parte din el e chiar pe terenul femeii. Când a ajuns echipa Observator în sat, medicul le-a spus rudelor femeii să cheme preotul. Bătrâna nu a greşit neagra prevestire, informează Observatornews.ro.

''O strâns toată viaţa, în loc să se bucure de banu 'cela, a luat şi a făcut drumul ăsta pe care vi l-am făcut eu acum. Ia spune matale, nu-i aşa?

Da, da, da!''

În imaginile postate în urmă cu nicio lună pe Facebook de un localnic, o vedem pe bătrânică odihnindu-se pe marginea drumului la care a visat toată viaţa. Azi, Bunica Elena nu a mai putut să stea de vorbă cu noi.

Dumitru Chelariu, primar Pomârla:Bătrâna este într-o stare critică, probabil mai are câteva clipe de trăit pentru că a fost bolnavă...”

Bunica Elena trăieşte la marginea satului, singură, de 21 de ani. A făcut cărare până la primărie, pentru că avea o singură grijă. Nu care cumva să moară şi să nu o poată duce la groapă.

Dumitru Chelariu, primar Pomârla: „Recunosc că m-a rugat să fac drumul acesta şi nu am putut să-i explic, cu argumentele legale, că nu pot face drumul până lângă casa domniei sale fără o autorizaţie. Drum de pământ a fost. Am intervenit în ultimii doi ani, dar nu am pietruit din cauză că nu am putut ajunge cu utilajele până aici, urmând să terminăm şi suta aceasta de metri.

Bătrânica a decis să rezolve singură problema ce o frământa

Primarul cu dreptatea lui, bătrâna cu a ei. Când a văzut că nu-i alt chip să-şi vadă visul împlinit, femeia a tocmit muncitori şi şi-a tras singură drumul până-n poartă.

Dumitru Chelariu, primar Pomârla:Este acest drum sătesc, domeniu public, până aici era executat. Ei au făcut cu un miniexcavator şi au pus trei maşini de balast, de aici şi până în imediata vecinătate a casei bătrânei. Dar această porţiune este pe suprafaţa arabilă care aparţine bătrânei şi care are grupa de folosinţă "păşune". E greu să-i explici unui bătrân că nu poţi investi bani publici până în pragul casei.

''Cum era înainte drumul aici?

Era bulihară, aşa, nu era drum, ca acum.

Şi bunica din pensia ei şi-a plătit drumul?

Da. Din pensia ei.

Dar de ce?

Păi să aibe pe unde să o scoată. Când o fi să moară să o ducă la cimitir.''

Fata bunicii Elena e mâhnită. Medicul i-a spus să se pregătească de ce e mai rău.

Elena, fiica femeii: „Am mai ajutat-o şi noi, i-am mai dat bani şi a strâns acolo, na. Asta este...”

Reporter: Acum bunica cum se simte? Acum e rău.

Dumitru Chelariu, primar Pomârla: „Vă daţi seama că sună foartă urât, eu ştiu, trist, că unei bătrâne de 80 şi ceva de ani trebuie să-i dai amendă pentru că nu ştie legea. Toţi trebuiesc amendaţi pentru gestul acesta.”

Primarul nu are totuşi de gând să o amendeze pe bătrână că a construit fără autorizaţie drumul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce trebuie să facă șoferii dacă vor să radieze mașina dacă nu o mai folosesc, fără să o ducă la casat!

astăzi, 18:14

Procesul de scoatere definitivă a unei mașini din circulație presupune parcurgerea mai multor etape.Proprietarul sau delegatul trebuie să depună o serie de acte doveditoare la mai multe autor...

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
39

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
102

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...