O botoșăneancă a avut parte de un sfârșit cumplit în Italia. Familia cere ajutor pentru repatrierea sa

O botoșăneancă a avut parte de un sfârșit cumplit în Italia. Familia cere ajutor pentru repatrierea sa

O botoșăneancă internată în condiții deosebit de grave după ce luni, 4 mai, butelia din apartamentul său din Marino, Lazio, a explodat, nu a supraviețuit rănilor grave pe care le-a suferit în urma deflagrației.

Virginica Simion avea arsuri pe 85% din suprafața corpului. După patru zile de chin și suferință a murit la spitalul Sant’Eugenio din Roma.

Explozia a avut loc luni, la ora locală 19:55, pe via Giacomo Carissimi nr. 40, într-o clădire de trei etaje în care locuiau mai multe familii. Părți din clădire s-au prăbușit, iar Virginica Simion, o altă femeie italiancă și fetița celei din urmă au fost prinse sub dărâmături. Cele din urmă au suferit răni minore și au fost internate la spitalul din Frascati, iar botoșăneanca a fost transportată la spitalul din Roma, potrivit Rotalianul.ro.

Virginica Simion avea 53 de ani și era originară din Botoșani. Trăia în Italia de mai bine de 10 ani, unde a lucrat ca îngrijitoare de bătrâni, la curățenie și în restaurante la spălat vase. De două luni stătea acasă, forțată de măsurile de restricție impuse de guvernul italian în contextul pandemiei de coronavirus, dar am aflat că nici înainte de această perioadă nu avea prea mult de muncă. Pe lângă acest aspect, proprietarul apartamentului în care locuia i-a transmis recent că trebuia să lase locuința liberă și femeia încerca să își caute o altă casă.

Era văduvă, soțul i-a murit cu un an în urmă și Virginica locuia singură la Marino. Până luni, când scurgerea de gaze de la butelia pe care o folosea în micuțul ei apartament închiriat a provocat explozia care i-a pus capăt vieții. A doua zi după ce a fost internată, Viorica, sora ei, a fost chemată de medicul care i-a adus la cunoștință: „Sunt puține șanse să scape cu viață, are arsuri pe 85% din suprafața corpului, plus alte răni cauzate de tavanul care a căzut peste ea”, reconstituie Rotalianul.ro, din spusele surorilor femeii.

După o luptă crâncenă în care a suferit dureri insuportabile, Virginica a murit în după amiaza zilei de vineri, în jurul orei 16:00.

Surorile ei intenționează acum să-i ducă trupul neînsuflețit în România, la Botoșani, unde să o înmormânteze creștinește.

Cheltuielile de repatriere sunt însă mari, iar situația le-a prins fără prea mulți bani în buzunar, de aceea fac un apel la toți cei care pot și vor să le ajute, să doneze în contul deschis la:

Banca SAN PAOLO, pe numele Viorica Simion;

IBAN: IT48RO306967684510338376294

Din expertizele făcute de pompieri la locul exploziei, se pare că nu au existat probleme la instalația de gaze a clădirii sau la cea din apartament. Au descoperit, însă, că butelia din locuința româncei era deschisă la maxim și probabil scurgerea de gaze provenea de la aceasta. Cauza morții Virginicăi Simion se va stabili cu exactitate în urma autopsiei, iar cercetările privind explozia continuă, a spus Viorica, sora ei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Un semn. De Victor Teișanu

Vineri, 14 Mai 2021
135

Și a venit din nou acel moment de liniște al zilei în care o nouă poezie venită pe adresa de e-mail trebuie să ajungă la dumneavoastră.  Vă dorim lectură plăcută.***...

Academica Clinceni - FC Botoșani 4-3! Eșec dur

Vineri, 14 Mai 2021
210

FC Botoșani a fost învinsă de Academica Clinceni, în deplasare. FC Botoșani părea sa conducă soarta meciului, conducând cu 0-2 încă din minutul 16, dupa autogolu...

Termenul de depunere a declaraţiei de beneficiar real va fi prelungit până la 1 octombrie (proiect)

Vineri, 14 Mai 2021
200

Termenul de depunere a declaraţiei de beneficiar real va fi prelungit până la 1 octombrie, iar documentul va putea fi depus sub formă de înscris sub semnătură privată ori formă elec...