Mesaj al polițiștilor botoșăneni către internauții tineri: „Ce mare diferență poate face comportamentul preventiv”

Mesaj al polițiștilor botoșăneni către internauții tineri: „Ce mare diferență poate face comportamentul preventiv”

Inspectoratul de Poliție Județean din Botoșani a transmis un mesaj către populația (pre)școlară, avertizând cu privire la pericolele din mediul online la care se expun odată cu plusarea timpului liber, în contextul vacanței de vară.

Redăm integral comunicatul IPJ Botoșani:

A venit VACANŢA MARE! Bucurie, timp liber, activităţi de tot felul desfășurate evident cu respectarea măsurilor de distanțare socială  în contextul pandemiei Covid - 19. Trebuie, însă, să ţinem seama de faptul că mai ales cei mici petrec destul de mult timp nesupravegheaţi de părinţi sau supravegheaţi „mai blând” de bunici sau alte persoane.

Pentru ca riscul experienţelor neplăcute să fie cât mai mic, e nevoie să ne asigurăm de câteva lucruri: că fiii şi fiicele noastre cunosc câteva reguli pentru siguranţa lor şi că înţeleg importanţa acestora, dar şi că noi, la rândul nostru, nu am uitat ce mare diferenţă poate face comportamentul preventiv şi puterea exemplului, în special în traficul rutier.

Pentru a putea afirma că suntem pregătiţi pentru vacanţă în siguranţă, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă propune, pe scurt, câte un subiect ce vizează în special siguranţa copiilor.

Vă invităm să alocaţi 10 minute în fiecare zi pentru a vă asigura că cei mici – şi nu doar ei – cunosc regulile elementare pentru siguranţa lor!

UTILIZAREA INTERNETULUI DE CĂTRE COPII trebuie să fie limitată şi efectuată sub supravegherea părinţilor, pentru a nu se expune riscurilor reale din lumea virtuală!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
9

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
170

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
50

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...