„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

De la începutul acestui an, 121 de viitoare mame au solicitat să fie incluse în Programul MATERNA BOTOȘANI.

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit al vieții lor.

Beneficiază de sprijinul financiar în cuantum de 2.000 de lei de persoană femeile însărcinate cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în municipiul Botoșani. Fondurile provin de la bugetul local și sunt asigurate în două tranșe. Viitoarele mame pot plăti analize medicale pentru monitorizarea sarcinii și tratamente medicamentoase. Prima tranșă de 1.000 de lei este asigurată după săptămâna a 10-a de sarcină, iar cea de a doua, după săptămâna a 24-a de sarcină.

Suntem mulțumiți că acest program este bine primit de viitoarele mămici. Prin intermediul MATERNA BOTOȘANI demonstrăm că suntem alături de botoșănencele care se pregătesc să aducă pe lume un copil, dar și de familiile lor”, a spus Liviu Toma.

Cererile se depun la Direcția de Asistență Socială

Viitoarele mame trebuie să depună o cerere la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Botoșani, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00. Sediul DAS se află pe strada Săvenilor, nr. 12. Cererile pot fi depuse și în format electronic folosind:

•              adresa: asistenta_sociala_botosani@bt.e-adm.ro

•              platforma digitală ,,Up Comunitate” pusă la dispoziție de operatorul economic UP România-www.upromania.ro

Voucherele MATERNA sunt distribuite de către funcționarii Direcției de Asistență Socială Botoșani. 

Pentru Programul MATERNA sunt necesare următoarele acte:

a)            cerere tip

b)            copie după cartea de identitate a solicitantei

c)            certificat fiscal eliberat de Direcția Impozite și Taxe Locale Botoșani care atestă că solicitanta nu are datorii la bugetul local

d)            adeverință eliberată de un medic ginecolog cu vârsta biometrică a sarcinii sau copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente

e)            la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, este necesară o nouă adeverință de la medicul ginecolog vizând vârsta biometrică a sarcinii sau o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II.

Pentru a intra în etapa I a Programului MATERNA, viitoarele mame trebuie să să prezinte la Direcția de Asistență Socială documentele prevăzute la litera a) - d), în perioada cuprinsă între a 10-a și a 23-a săptămână de sarcină. Beneficiarele admise în etapa I trebuie să depună documentele prevăzute la litera e), în perioada cuprinsă între a 24-a și a 30-a săptămână de sarcină, pentru a primi banii aferenți etapei a II-a.

Proiect votat în iunie 2023

În ședința din 30 iunie 2023, consilierii municipali au votat Proiectul de hotărâre vizând acordarea unui sprijin financiar femeilor însărcinate din municipiul Botoșani pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale și aprobarea Regulamentului de acordare a acestor beneficii de asistență socială, sub formă de vouchere în cuantum de 2000 de lei în scopul creșterii natalității și susținerii familiilor.

Programul MATERNA BOTOȘANI a fost demarat la data de 1 iulie 2023. În perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023, Direcția de Asistență Socială Botoșani a primit 222 de cereri, valoarea totală a voucherelor acordate fiind de 313.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

Miercuri, 12 Iunie 2024
132

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

Miercuri, 12 Iunie 2024
142

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

Miercuri, 12 Iunie 2024
238

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...