Masa Bucuriei­, la jumătate de an: un proiect menit să aducă o picătură de bucurie pe chipurile întristate din nordul țării

Masa Bucuriei­, la jumătate de an: un proiect menit să aducă o picătură de bucurie pe chipurile întristate din nordul țării

Masa Bucuriei este un proiect inițiat de doi tineri din Darabani, Vasile Postolachi, profesor de Religie la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut și Andrei Nenișcă, antreprenor din Darabani, patronul restaurantului ”Casa Andrei”, menit să aducă alimente și meniuri calde la peste 80 de persoane fără posibilități materiale din localitățile Bajura, Darabani, Păltiniș, Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani.

Inspirați de realitățile văzute prin aceste localități, la sfârșitul lunii martie a anului curent, cei doi prieteni puneau la cale acest proiect, numindu-l sugestiv Masa Bucuriei, subliniind prin aceasta scopul proiectului lor: acela de a duce meniuri calde și alimente pentru a bucura bătrânii, copiii fără posibilități  și oamenii bolnavi din localitățile mai sus amintite.

Prin implicarea oamenilor cu suflet mare din țară și din străinătate, proiectul lor a ajuns la jumătate de an de când în fiecare vineri ei duc la 80-90 de persoane fără posibilități meniuri calde și alimente, ducând până în prezent peste 2500 de meniuri și pizza, peste 4100 de conserve și tocană, precum și prăjituri și dulciuri.

De Paști, prin intermediul colaboratorilor lor din Basarabia, Masa Bucuriei a trecut și Prutul, bucurând 50 de familii nevoiașe din localitățile: Lipcani, Orhei și Ucrainca. De ziua copilului, cei doi au organizat și Excursia Bucuriei în Bucovina pentru 19 copii fără posibilități și cu rezultate bune la învățătură din Bajura, Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani iar la începutul anului școlar au dus pe lângă Masa Bucuriei  și rechizite școlare dar și încălțăminte și hăinuțe pentru 29 elevi fără posibilități din satele mai sus menționate.

Cei doi însă își doresc ca proiectul lor să meargă mai departe. De aceea oricine dorește să se implice o poate face, fie donând la restaurantul ”Casa Andrei”, Darabani, fie în contul bancar al domnului profesor Postolachi Vasile (RO98BTRLRONCRT0269935701).

,,Împreună cu bunul meu prieten Andrei am colaborat și în alte proiecte sociale care ne-au condus spre acest proiect ”Masa Bucuriei”. Suntem foarte bucuroși că proiectul nostru a ajuns la jumătate de an și ne dorim să mergem înainte cu el cât mai mult timp. Bucuria celor vizitați ne motivează, ne încurajează și ne face să mergem mai departe. Implicarea oamenilor, încrederea acordată nouă de către ei, ne responsabilizează și ne bucură foarte mult. Cu recunoștință aducem un sincer Mulțumesc tuturor acestora fără de care acest proiect nu ajunge la cea  de-a 26 a săptămână”  ne-a transmis domnul Postolachi Vasile.

,,Masa Bucuriei este un proiect de suflet atât pentru mine cât și pentru bunul meu prieten, Vasile. Nimic nu îți umple sufletul mai mult de bucurie decât sa bucuri oameni care au nevoie, de aceea ne-am dori să îi bucurăm pe acești oameni cât mai mult pe acești oameni. Mulțumim tuturor celor ce ne susțin în eforturile noastre și care au depus încredere în noi”, ne-a declarat și domnul Andrei Nenișcă.










 

 

Spune-ne opinia ta