Manifestări religioase în patru orașe, sub monitorizarea jandarmilor

Manifestări religioase în patru orașe, sub monitorizarea jandarmilor

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cu caracter religios organizate în mai multe localități, în cooperare cu efective de poliție și poliție locală.

Sâmbătă, începând cu ora 13.00, jandarmii vor acționa pentru siguranța participanților la ,,Marșul pentru Viață" în municipiul Botoșani, pe traseul Biserica Buna Vestire - str. Octav Onicescu - Blvd. Mihai Eminescu - Pietonalul Unirii - str. Cuza Vodă - str. Marchian - Blvd. George Enescu - Biserica Sfânta Treime.

În aceeași zi, jandarmii vor fi alături de cetățenii prezenți la ,,Marșul pentru Viață" desfășurat în municipiul Dorohoi, de la ora 12.00, la evenimentul cu aceeași denumire din orașul Ștefănești, precum și la hramul Mănăstirii Sihăstria Voronei.

Tot sâmbătă, efective de jandarmerie vor monitoriza afluirea și defluirea elevilor Colegiului Național ,,Mihai Eminescu", care își vor susține colegii favoriți în cadrul Festivalului Concurs ,,Preuniversitaria", ce va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani.

Duminică, jandarmii vor veghea la buna desfășurare, din punct de vedere a ordinii și siguranței publice, a ,,Marșului pentru Viață" în orașul Săveni, iar în prima zi a săptămânii viitoare la o manifestare similară în orașul Darabani.

Având în vederea că deplasarea coloanelor la aceste activități se va efectua și pe partea carosabilă, polițiștii rutieri vor lua măsurile necesare pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal, în vederea prevenirii unor incidente nedorite.

Recomandăm conducătorilor auto să acorde atenția cuvenită participanților la aceste marșuri și să reducă viteza de deplasare până la limita evitării oricărui pericol, iar participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, iar în cazul producerii unor fapte antisociale să solicite sprijinul acestora în mod direct, în cel mai scurt timp.

(Comunicat de IJJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
53

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
377

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
536

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...