Manifestări religioase în patru orașe, sub monitorizarea jandarmilor

Manifestări religioase în patru orașe, sub monitorizarea jandarmilor

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cu caracter religios organizate în mai multe localități, în cooperare cu efective de poliție și poliție locală.

Sâmbătă, începând cu ora 13.00, jandarmii vor acționa pentru siguranța participanților la ,,Marșul pentru Viață" în municipiul Botoșani, pe traseul Biserica Buna Vestire - str. Octav Onicescu - Blvd. Mihai Eminescu - Pietonalul Unirii - str. Cuza Vodă - str. Marchian - Blvd. George Enescu - Biserica Sfânta Treime.

În aceeași zi, jandarmii vor fi alături de cetățenii prezenți la ,,Marșul pentru Viață" desfășurat în municipiul Dorohoi, de la ora 12.00, la evenimentul cu aceeași denumire din orașul Ștefănești, precum și la hramul Mănăstirii Sihăstria Voronei.

Tot sâmbătă, efective de jandarmerie vor monitoriza afluirea și defluirea elevilor Colegiului Național ,,Mihai Eminescu", care își vor susține colegii favoriți în cadrul Festivalului Concurs ,,Preuniversitaria", ce va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani.

Duminică, jandarmii vor veghea la buna desfășurare, din punct de vedere a ordinii și siguranței publice, a ,,Marșului pentru Viață" în orașul Săveni, iar în prima zi a săptămânii viitoare la o manifestare similară în orașul Darabani.

Având în vederea că deplasarea coloanelor la aceste activități se va efectua și pe partea carosabilă, polițiștii rutieri vor lua măsurile necesare pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal, în vederea prevenirii unor incidente nedorite.

Recomandăm conducătorilor auto să acorde atenția cuvenită participanților la aceste marșuri și să reducă viteza de deplasare până la limita evitării oricărui pericol, iar participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, iar în cazul producerii unor fapte antisociale să solicite sprijinul acestora în mod direct, în cel mai scurt timp.

(Comunicat de IJJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...