(Foto) Un tânăr din Botoșani, diagnosticat cu o boală cumplită, a reușit să publice prima carte. Cu banii câștigați își dorește să-și continue tratamentul vital

(Foto) Un tânăr din Botoșani, diagnosticat cu o boală cumplită, a reușit să publice prima carte. Cu banii câștigați își dorește să-și continue tratamentul vital

Nicu Macsim este botoșăneanul în vârstă de 36 de ani, diagnosticat cu scleroză multiplă, care a reușit să-și vadă visul împlinit. Scrierile sale au văzut lumina tiparului, iar duminică tânărul a reușit să organizeze prima lansare de carte la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani.

„Despre scleroza multiplă” autorul spune că este o culegere de informații care va ajuta bolnavul diagnosticat cu scleroză multiplă, dar și aparținătorii, să înțeleagă mai bine boala.

În anul 2011,  viața lui Nicu s-a schimbat brusc. Fusese diagnosticat cu scleroză multiplă, o boală incurabilă care îi afectează sistemul nervos central. De atunci viața lui a devenit un coșmar: treptat și-a pierdut auzul și mersul iar cei mai buni prieteni l-au părăsit.

Boala i-a furat speranța la o viață normală

La aflarea diagnosticului, Nicu a vrut să se sinucidă. Era conștient de faptul că toate visurile i s-au spulberat iar zilele i se vor scurge într-o continuă luptă pentru a învinge boala. Părăsit de prieteni, Nicu a  fost pus în situația de a-și duce crucea în singurătate.

„La aflarea diagnosticului am vrut să mă sinucid. Boala mea avansează drastic și văd aproape zilnic că nu mai pot face unele lucruri cum ar fi: ținutul unei căni în mână sau ridicarea unei farfurii. Uneori nu reușesc să articulez cuvintele, nu pot vorbi bine, obosesc foarte repede, nu am echilibru, mă ajut de un baston ca să merg și în majoritatea timpului stau la pat. Mi-aș dori să lucrez ca să mă întrețin dar nu pot.”, spune Nicu Macsim.

Familia nu i-a fost aproape, tatăl său decedând în urmă cu mai mulți ani.

De frații săi Nicolae nu știe prea multe lucruri. S-au împrăștiat prin lume uitând de necazul prin care trece tânărul. Dar vocea i se schimbă și ochii i se umezesc atunci când pomenește de mama sa. Este singura ființă pe care tânărul dorește să o protejeze. Chiar dacă trăiește aproape de fiul ei, într-o comună din Botoșani, femeia nu știe de boala cu care se confruntă Nicu.

Luminița de la capătul tunelului

Cu un psihic de invidiat și un zâmbet cald mereu pe chip, Nicu a reușit să treacă peste cele mai grele momente din viața sa. Și-a dat seama că boala cu care a fost diagnosticat a fost de fapt un semn de la Dumnezeu. A învățat să o accepte și să trăiască cu ea, s-a documentat și a încercat nenumărate scheme de tratament. Acum Nicu e bine chiar dacă cele peste 30 de pastile pe care le ia zilnic necesită eforturi financiare enorme.  

De curând, tânărul a decis să scrie o carte...Și a reuși. Iar cu banii câștigați în urma vânzării, tânărul își dorește să acopere cheltuielile cu medicamentele, hrana și întreținerea.

„Unul din lucrurile pe care le știu sigur este că toți avem dreptul să ne vindecăm trupurile. Asta nu înseamnă că toată lumea se va vindeca dar cu siguranță înseamnă că toți avem aceleași opțiuni în fața noastră în ceea ce privește alegerile. Dacă aveți alergii, constipaţie, orice boală sau condiţie, fiecare avem aceleaşi alegere: “să alegem să ne vindecăm!”. DA, se poate pentru că Scleroza Multiplă e doar un nume...”, își începe povestea Nicolae Macsim.

Volumele sunt puse spre vânzare la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani iar prețul unui exemplar este de 25 de lei. De asemenea, cărțile pot fi comandate pe Google Play sau direct pe contul de Facebook a lui Nicu Macsim.

Persoanele care doresc să-l sprijine financiar pe Nicu pot dona în conturile bancare puse la dispoziție de către acesta. De asemenea, mai multe informații despre acest caz se pot obține și la numărul de telefon 0751.434.942 (Nicolae Macsim).

Conturi deschise la Garanti Bank Botoșani:

MACSIM NICOLAE

Lei - RO25UGBI0000222012585RON

Cod SWIFT: UGBIROBU

Euro - RO19UGBI0000222022835EUR

Cod SWIFT: UGBIROBU

Orange Money - LEI

Nicolae Macsim

RO02ORMF0014114316ORANGE








 

 

Spune-ne opinia ta