Falsuri depistate de polițiștii de frontieră în drumul spre Polonia

Falsuri depistate de polițiștii de frontieră în drumul spre Polonia

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, județul Botoșani, au depistat, marți, asupra unor bărbați originari din Republica Moldova, documente care s-au dovedit a fi falsificate. Ambii cetățeni se îndreptau spre Polonia, arată Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) din Iași.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 14.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei S.M., în vârstă de 34 de ani. În aceeași zi, în jurul orelor 19:00, a încercat să treacă vama și M.E., în vârstă de 33 de ani, acesta având și cetățenie română. Bărbatul din urmă se afla la volanul unui microbuz.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit asupra mijloacelor de transport și asupra persoanelor, colegii noștri descoperind, asupra celor doi bărbați, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care avea imprimată fotografia unui tânăr, precum și un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităților din Republica Moldova. Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false”, a transmis comisarul Minodora Răcnea, reprezentanta ITPF Iași.

Cu privire la cele constatate, bărbatul de 34 de ani a declarat că a primit cartea de identitate de la un locuitor din Chişinău, pentru a o preda unui conațional în Polonia. În schimb, tânărul de 33 de ani a declarat că certificatul de înmatriculare a fost  falsificat cu scopul de a putea transporta mai multe persoane cu microbuzul.

„În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a precizat Răcnea.

 

Spune-ne opinia ta