Expert în resurse umane: ”Botoșani era paradisul lohn-ului în confecții. S-a cam terminat!”

Valul de concedieri început la final de 2024 va continua și în 2025, în condițiile în care toate domeniile, cu mici excepții, vor avea de suferit în urma creșterii impozitelor și taxelor, susține expertul în resurse umane Doru Șupeală. De asemenea, foarte mulți angajați vor fi rechemați la birouri.

Finalul anului 2024 și începutul lui 2025 au venit cu vești rele pentru piața muncii din România: mii de români au rămas fără locurile de muncă și alte concedieri sunt anunțate.

Industriile cele mai expuse sunt din domeniul auto și confecțiile textile în sistem lohn, dar și industria IT.

În plus, mediul de afaceri din România se arată pesimist față de 2025. 6 din 10 antreprenori români se așteptă ca 2025 să fie un an mai dificil decât cel care tocmai s-a încheiat, potrivit unui sondaj despre așteptările IMM-urilor față de următorul an.

Expertul în resurse umane Doru Șupeală a trecut în revistă principalele tendințe ale pieței muncii din România în 2025. Concluzia este că, cu excepția sectorului public, sunt șanse mari ca în toate domeniile să fie probleme, iar unele companii să fie să fie nevoite să facă concedieri și/sau scăderi de salarii.

”Ca imagine de ansamblu, va fi un an greu pentru toată lumea, de la angajatori până la angajați, pentru că perioada de recesiune, de dificultate economică nu dă semne să treacă, ci probabil se va accentua. Asta înseamnă că vor continua concedierile și cele care sunt la vedere, dar și cele care sunt mascate”, spune pentru Adevărul expertul Doru Șupeală.

”Botoșani era paradisul lohn-ului în confecții. S-a cam terminat!”

Ultima parte a anului trecut și începutul acestui ani au venit cu multe anunțuri de concedieri. Va continua acest val de concedieri?

”Da, eu cred că da. Adică firmele care aveau muncă foarte rudimentară care erau în lohnul acesta de confecții au închis foarte multe. În 2024 s-au închis fabrici și în Moldova și în Transilvania. Asta nu e neapărat o veste proastă. Vestea proastă este că nu li se de o alternativă acelor oameni, adică n-au unde să se ducă. Nu există alți angajatori care să plătească un pic mai bine în zonele acelea. Sunt zonele astea sărace, orașele de mici dimensiuni sau comunele mai mari, dar în general orășele. În județul Botoșani s-au închis foarte multe. Botoșani era paradisul lohn-ului în confecții și s-a cam terminat”, a explicat Doru Șupeală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Popa nu mai ajunge la FC Botoșani. Răsturnare de situație în cazul atacantului de care vrea să scape Becali!

astăzi, 10:15

Deși plecarea de la FCSB la FC Botoșani părea sigură, Daniel Popa (28 de ani) ar putea ajunge la o altă echipă. Transferat la FCSB în vara anului trecut, pentru 300.000 de euro, Daniel ...

Nemulțumiri ale medicilor ieșeni față de colegii din județele vecine: ,,Trimit prea ușor bolnavi la Iași.” 2024: Un record!

astăzi, 09:45

La Iași, anul 2024 s-a încheiat cu un total de 100.387 de pacienți tratați la UPU Spiridon, un număr care depășește orice record înregistrat vreodată de unitate. La acesta ar &bdqu...

Artiști plastici într-o expoziție de tradiție la Botoșani! (Foto)

astăzi, 09:13

”Anuala Artiștilor Botoșăneni”, eveniment de tradiție organizat sub egida Societății Culturale „Expo-Art”, a reunit pe simezele Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian...